Acum citesti
Prezentarea colecţiei Felt 2017 la Wiesbaden, Germania

Image00003Am fost invitaţi să participăm la prezentarea pentru presă a bicicletelor din colecţia Felt pentru sezonul 2017 care a avut loc la Wiesbaden, Germania. Expoziţia şi prezentările au avut loc în atmosfera originală din interiorul unui vechi conac de vânătoare, restaurat, care acum este deschis vizitatorilor. Alegerea a fost foarte interesantă, zidurile vechi şi ranforsările noi metalice oferind o atmosferă deosebită.

Image00001Practic, au fost expuse toate modelele producătorului din catalog care sunt deja disponibile. În plus, au fost disponibile pentru teste un număr impresionant de biciclete din toate categoriile: noi cursiere, MTB-ul de trail Decree şi cele de XC, respectiv hardtail-ul Nine şi full suspension-ul Edict. Au fost disponibile şi modele cu roţi 27.5+ şi fatbike. De asemenea, tot pentru testare au fost aduse şi un număr considerabil de E-bike-uri, atât modele urbane cât şi MTB-uri.

Image00002O atenţie deosebită a fost acordată modelelor de top FRD, care au fost expuse într-un spaţiu separat.

Image00004Conacul este situat pe vârful dealului din apropierea localităţii, aşa că atât şoseaua până acolo, cu pante de până la 10% cât şi numărul impresionant de poteci prin pădure, unele chiar foarte tehnice, au fost un teren bun pe care am putut să ne facem o primă impresie despre câteva dintre modele. Din păcate am avut la dispoziţie doar câteva ore, aşa că nu am putut să îmi fac o părere cu adevărat obiectivă. Impresiile despre modelele testate vor face obiectul unui alt articol.

În cadrul a două prezentări, am făcut cunoştinţă cu principalele noutăţi din domeniul cursierelor şi a MTB-ului pe care ni le pregătesc cei de la Felt.

Image00006În domeniul MTB-ului, vedeta este Decree, o bicicletă de trail cu suspensie de 140 mm şi cu un cadru cu o greutate incredibilă: doar 2.38 kg cu amortizor cu tot! Nici rigiditatea nu lasă de dorit, fiind la nivelul concurenţei şi depăşindu-i cu mult la raportul Stiffness to Weight. Sunt folosite aceleaşi tehnici de prelucrare a carbonului ca la modelele de şosea. Inovaţia mare o reprezintă tehnologia FAST, prin care triunghiul spate este pretensionat la montarea amortizorului, astfel că el va lucra ca un arc negativ. Acest lucru îmbunătăţeşte mult reacţiile la obstacole mici făcând funcţionarea suspensiei foarte liniară şi plăcută. Roţile sunt de 27.5.

Image00007Edict este modelul full suspension pentru XC, care beneficiază de asemenea de tehnologia de vârf din domeniul fibrei de carbon şi de sistemul FAST. Pentru cei ce iubesc modelele hardtail a fost dezvoltat noul Nine. Ambele modele sunt extrem de performante şi rulează pe roţi de 29.

Image00008O altă noutate în gamă este modelul Surplus, un hardtail cu roţi de 27.5+, furcă cu suspensie şi tijă de şa reglabilă. Pentru cei care doresc anvelope şi mai late există modelul fatbike DD.

Am studiat toate modelele şi mi-au plăcut în mod deosebit noile combinaţii de culori foarte stridente, cum ar fi un Decree roşu cu verde sau un ciclocros galben muştar. Există de asemenea multe combinaţii grafice frumoase pe modelele feminine. Pentru doritori, puteţi vedea fotografii ale tuturor bicicletelor expuse în acest album.

Bicicletele Felt sunt importate în România de Moş Ion Roată iar pe pagina acestora puteţi afla mai multe informaţii în legătură cu disponibilitate şi preţuri. De asemenea, puteţi vizita şi pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 12 =