Acum citesti
Prima Evadare 2013: noutăți de la organizatorul competiției, Daniel Sărdan

1.Salut Daniel! Ca de obicei, cu ceva timp înainte de Prima Evadare, dorim să aflăm mai multe detalii despre surprizele pe care le pregătești. Câtă lume se va putea înscrie anul acesta în cadrul competiției? Locurile vor fi limitate?

Salutare! Ca de fiecare dată încercăm să mulțumim pe toata lumea si nu am setat un număr limită. Am încercat să adaptăm organizarea în funcție de evoluția înscrierilor, ceea ce nu e ușor pentru că ai multe variabile în apropierea concursului. Ce am facut de obicei și facem și acum este o estimare modestă a numărului de participanți ca să putem produce/comanda materialele necesare (tricouri, medalii, bidoane, reflectorizante, cadouri, autobuze, mâncare, etc). Anul acesta ne dimensionam resursele la 3000 de participanți deși într-un fel, activitatea pe site e dublă față de anul trecut. Preferăm un numar mai mic cărora să le oferim mai mult.

2.Taxa de înscriere este aceeași ca anul trecut sau a crescut? Dacă da, de ce anume?

Anul trecut prima taxa de înscriere era 45 de lei și era sub bugetul alocat fiecărui participant și am avut ceva emoții. Anul acesta va fi 60 de lei și pentru că am adăugat cronometrarea cu cipuri.
În toată politica noastră am încercat să avem înscrierea cât mai mică și să oferim cât mai mult. Un alt motiv pentru care vrem înscrierea mică este pentru că cei care nu au mai fost niciodată la un maraton mtb nu înțeleg de ce ar plăti o taxă de participare.

Ca și idee, cea mai mică înscriere la unele maratoane de alergare pe șosea este 150 de lei, la cele de trail running 100 de lei, la triatloane la fel. În zona mtb-ului taxele sunt similare cu ale noastre doar că încercăm să oferim mai mult în pachet chiar dacă oamenii nu vin pentru asta.

Ca și exemplu, anul acesta pachetul va fi similar cu cel din 2012 afișat mai jos plus alte surprize. Momentan în plus este voucherul de 10 euro pentru brățara safesport id.

» Numerele de concurs si 4 Bride de plastic
» 1 sticla cu apa de 0,75l
» 1 portie de paste integrale(exista 3 tipuri si pentru vegetarieni)
» 1 tricou de finisher
» 1 medalie de finisher
» 1 diploma de finisher
» voucher pentru intrarea gratuita in complexul Astoria atat pentru concurent cat si pentru familia acestuia
» transport cu autobuzul de la Snagov la Bucuresti
» 1 autocolant pentru bicicleta cu Prima Evadare
» 1 reflectorizant – MERIDA
» 1 key-lanyard – MERIDA
» 1 bidon de apa sport SKODA
» 1 voucher 25 LEI – SPORTRAID.ro
» 1 EnergyGel HIGH 5 de la nutricult.ro
» 1 punga de popcorn Chio pentru microunde
» 1 cutie de stiksuri Chio
» 1 punga de Chio Chips
» 1 punga de alune Chio Crispers
» apa la start
» apa, banane, glucoza, napolitane, portocale in cele 2 puncte de alimentare si la finish
» spalare biciclete
» asistenta medicala pe traseu si la finsh
» service in punctele de alimentare si la inchizatorul de pluton
» camere de schimb in punctele de alimentare
» participarea la tombola
» reducerile din pagina de discount

3.Ce alte noutati mai aveti?

Încercăm să îmbunătățim toate aspectele. Lucrăm la două aplicații. Una de FaceBook și una care să creeze un film cu fiecare participant. Sper să ne iasă.
Anul acesta se pare că va fi o participare internațională mai largă mai ales din țările vecine. Încercăm să le găsim condiții cât mai bune de stat în București.

4.Umbla zvonul că starul se va da din altă parte anul acesta, mai precis din oraș. Confirmi?

Nu pot confirma acest lucru până nu avem cel puțin aprobarea de principiu. Nu e un „must”. Vrem doar să întindem plutonul înainte de intrarea pe poteci. Pentru asta sunt și alte variante interesante. Pe de altă parte suntem atașați de locul unde am data an de an startul și ne antrenăm.
Startul din centru ar mai oferi o experiență bucureșteană în plus pentru cei care vin din alte țări sau din provincie.

5.Ce ne poți spune despre premiile acestei ediții?

Premiile ca de fiecare data sunt la vedere și sunt de 5.000 de Euro momentan. Ca și participant și organizator sunt deranjat când anumiți organizatori anunță premii de zece de mii de euro și pleci acasă cu o pungă goală.
Sunt cele mai mari de pe la noi și e normal. Mai erau la maratonul de la Cluj când era concurs UCI. Premiile totuși nu sunt atât de mari și nu asta ar trebui să fie principalul motiv pentru care să vii la un astfel de maraton. Sunt doar o dovadă de respect pentru cei care au muncit mai mult și s-au antrenat.

Puțini sunt cei care câștigă de aceea e bine să te bucuri mai bine de concurs. Oricum pentru cei care sunt mai puțin antrenați și mai puși pe distracție am făcut o categorie nouă de cuplu.

Mulțumim și mult succes cu organizarea!
Multumesc!

Vezi Comentarii (20)
  • il salut pe daniel cu ocazia asta,va salut si pe voi. daca reuseste sa mute locul de start,ar fi exceptional,mediatizare si mai mare,lume ca la balamuc care vor incuraja participantii dar cel mai bun lucru este intinderea plutonului si abordarea intrarii in padure in conditii mult mai bune. eu l-as incuraja pe dan sa „pedaleze” pe ideea asta.

  • „să creeze un film cu fiecare participant”!!!

    Ce inseamna sa combini 2 tehnologii aparent fara legatura intre ele! Cred ca despre asta e vorba: cronometrare cu chip si filmare digitala

  • E mai importanta o taxa mica pt popor (ca poporului se adreseaza P E) decat cronometrajul cu chip! Si sa nu va laudati cu ce dati „voi” in pachet,lucrurile alea sunt toate de la sponsori!

  • 60 de lei aruncă omul pe tot felul de prostii, pe coca cola, pe ţigări, etc. De ce n-ar „arunca” şi pe o experienţă deosebită? Iar sponsorii sunt greu de convins să dea lucruri. Nu e obligat nimeni să participe la vreun concurs dacă nu e de acord cu ceva anume. Munca de organizator e foarte stresantă, răspunderea e foarte mare, grijile sunt multe. Îşi merită banii cu prisosinţă. Cel puţin organizatorii Primei Evadări.

  • andreu si cu 3 lei cred ca erau nemultumiti sau anonimi care se fac ca nu inteleg.
    Cam ce sponsori crezi tu ca dau gratis cateva mii de medalii, tricouri, paste, banane si transport?

  • Bai ce oameni. andreu (nici numele nu ti-l scrii corect), ai mai participat vreodata la vreun concurs? Nu neaparat de MTB. Daca nu vrei sa iti faci debutul la P.E. nu e o problema, 1 la una, doua mii de participanti nu prea conteaza, dar sa stii ca nici concursuri gratis nu prea sunt.

  • @andreu sunt posturi libere de voluntari la cronometraj. daca ai vreo 4-5 zile libere full time te poti oferi sa ne demonstrezi ca se pot cronometra 3000+ oameni corect si la anu’ se scot chipurile 😉

  • @andreu, Ai perfecta dreptate. Te invit la finish sa scrii pe lista fiecare participant si timpul sau cand trece linia. Te avertizez insa ca la 3000 lucrurile pot deveni dificile, mai ales cand trec 30 de odata. De asemenea, in atributiile tale o sa intre si luarea responsabilitatii pentru orice greseala de clasament. Tu vei fi cel care urca pe podium sa dea jos copilul in lacrimi de pe locul 3, pentru ca ai facut o mica greseala. Succes.

  • @Alexandru Dinu, ciclismul nu e prostie asa nu putem sa il comparam cu prostiile. Trebuie sa fie acesebil pentru toata lumea, iar pe praful asta eu cred ca sunt multi care se gandesc de 2 ori inainte sa plateasca o taxa de participare mai mare de 40-45 lei.
    Asa e sunt mari responsabilitatile, dar totul trebuie facut din pasiune, miza pecuniara nu trebuie sa aiba importanta.
    @Florin, cum adica anonim? si de unde stii tu ca ma fac ca nu inteleg?
    Stai tu linistit ca exista sponsori cu bani care platesc maruntisurile de care vb tu, nu fac alea nici 50% din taxa ta.
    @silviu, e corect numele,si sunt sigur ca particip la concursuri dinaintea ta. Nu e vorba ca sa fie gratis concursul, dar nu te poti lauda ca esti darnic cu niste lucruri pe care insasi tu le primesti gratis!
    @DB Cooper, inainte sa apara tehnologia transponder cu cum se facea cronometrajul corect? si erau concursuri din ale sporturi si cu 80.000 (optzecimii) de participanti.

    Prima evadare invarte cel putin 40.000eur din taxe, hai sa nu fim prostuti sa credem ca organizatorii nu fac bani frumosi cand ar putea sa cedeze in castigul sportivilor.
    Bafta!

  • Eu sper ca organizatorii sa faca bani frumosi ca sa fie cat mai motivati sa mai faca acest concurs si in viitor!

    Andreu, maine cand te duci la servici sa-i spui sefului tau ca nu mai vrei salariu ca tu lucrezi doar din pasiune, miza pecuniara doar nu are importanta.

  • @ andreu, te poti cara cu bicicleta pe gratis cat vrei. 60 lei pentru un concurs bine organizat chiar nu e mare lucru. Sper numai ca e gratis pentru copii.

  • Draga Andreu,

    Noi pe tine te iubim ca ca tine nu gasim.
    Lasand gluma la oparte 🙂 sa stii ca profilul tau seamana extrem de bine cu cel al romanului care statea noapte de noapte trantit in canapea, cu ochii mari cat cepele si injurand de mama focului tot ce vedea la OTV, fara sa schimbe canalul.
    Din fericire televiziunea respectiva s-a inchis, insa tu te-ai adaptat, drept dovada comentariile tale.
    Ce am scris aici este doar o parere, sa nu crezi ca ma cert cu tine, ai mei m-au invatat sa nu ma cert cu persoanele odihnite caci ele castiga mereu 🙂

    Multumesc de atentie.

  • @andreu

    e usor sa stai in spate si sa vorbesti
    haide, demonstreaza-ne ca se poate, arata-ne noua ca esti f bun, fa un concurs ca asta si pune taxa 2 RON.

    Toata lumea te va iubi, si nu va mai merge nimeni la prima evadare.

    Noi avem incredere in tine ca esti f buna, ca ai experienta si ca poti.

    Toate sperantele sunt in tine, ochii a 4000 participanti te urmaresc
    Te rugam nu-i dezamagi!

  • „Fetelor” pe viitor incercati chiar sa spuneti ceva, sa nu mai flencaniti asa aberatii (probabil toata ziua faceti asta oricum). Acum apucati-va din nou si cititi ce probleme am semnalat eu.

  • De ce ne-am obosi sa citim vaicarelile tale cand tu nu te obosesti sa ne raspunzi: ai renunta la salariu si ai munci pe gratis? Pentru o cauza nobila.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − five =