Acum citesti
Profil de Rider (XXXI): Doina Țiței

doina_titeiNume: Doina Ţiţei

Data nașterii: 31.05.1983

Disciplina: Cross Country Marathon și Olimpic

Din: Rep. Moldova, în prezent București, România

Pe bicicleta din: Am urcat pentru prima oara pe bicicleta la varsta de 6 ani, pe un Skolnik, fara a folosi roti ajutatoare am reusit sa-mi gasesc echilibrul din prima.

Pe mountainbike din: 2009, un an care a marcat „boom-ul” pentru mountainbike in Romania; primul concurs MTB in august 2009 la Banat Mountainbike Marathon Garana.

Pe cursieră din: 2014

Bicicleta: Merida O.Nine Superlite Team, Merida Scultura CF905.

Echipa: NoMad Merida CST

Sponsori: Merida, CST, High5, Veloteca, Bikefun, Northwave, KMC, Sigma si Ritchey

Trasee preferate: In functie de moment, anotimp, dispozitie traseele preferate ar fi:  MoonTimeBike sau Arges Autumn Race cu urcari scurte si abrupte; sau traseele lungi cum sunt cel de la maratonul Gilau (80km) unde te poti bucura de coborari, putem spune „dementiale”, traseul „Prima Evadare” in ritm de plimbare cu prietenii, Shumen (Bulgaria) terenul variat, urcari line si peisaje memorabile, traseul amenajat din Viscri (Sighisoara). În principiu oriunde, daca este un context fain cu oameni speciali.

International: Salzkammergut Trophy – Austria (2011, 2012, 2013), Shumen – Bulgaria (2012, 2013), mi-ar placea sa concurez si in Republica Moldova. In 2015 urmeaza sa concurez la Sellaronda Hero traseul lung (85km/ 4500m).

Romania: Toate concursurile au specificul si frumusetea lor, in principiu merg la toate competitiile importante din tara

Cel mai bun loc obținut în cadrul unei competiții: In decursul a celor 5 ani de experienta in mountainbike am reusit sa obtin pozitii fruntase. Bineinteles competitia la fete e diferita fata de cea a baietilor, insa se observa ca nivelul de pregatire a crescut si competitiile devin din ce in ce mai interesante, iar victoriile mai valoroase. In acest moment adevarata victorie reprezinta diferenta de timp cat mai mica intre tine si cea de pe locul 1

Cea mai slabă clasare obținută în cadrul unei competiții: Destul de greu sa imi amintesc, sunt o fire care trece foarte usor peste infrangeri si se focuseaza pe urmatoarele competitii.

Cea mai lungă distanță parcursă pe bicicletă: in cadrul competitiei de adventure racing  „Carpathian Adventure 2010”- 230km.

Cea mai dificilă competiție din țară este: Fiecare competitie este dificila, depinde foarte mult de motivatia pe care o ai la start, de cat de importanta este acea competitie pentru tine, cat de tare vrei sa tragi si bineinteles cat de des poti sa treci peste „nu mai pot”. Ca traseu pentru mine probabil ar fi cel de la Gilau, aici dificultatea o reprezinta diferenta de nivel acumulata si cum este distribuita.

Zona preferată pentru antrenamente: in jurul Bucurestiului zona Snagov, Baneasa, Campina, muntii Baiului.

Brand de biciclete preferat: Merida

Rideri preferați: Gun Rita de la echipa internationala Merida Multivan si Pauline Ferrand Prevot de la echipa Rabo Liv Women.

Ce te motivează: placerea mersului pe MTB, urcarile lungi sau coborarile mai tehnice facute integral pe bicicleta, o parte din oamenii din jur care practica acest sport minunat, natura, road-trip-urile, competitia.

Cine te motivează: sunt mai multe persoane din jurul meu care ma motiveaza bineinteles parintii si Daniel Sardan (managerul echipei NoMad Merida CST si fondatorul concursului „Prima Evadare”)

Alte activități sportive: pe parcursul anilor am tot incercat, practicat mai multe tipuri de sporturi cum ar fi: dansuri sportive, atletism, karate, am cochetat cu adventure racing, schiul alpin si schiul fond, catarare s.a.

Cum te menții iarna: sala fitness – programe Les Mils, schi, Indoor Cycling la World Class. Am diversificat activitatile mergand la sala de catarare sau practicand schi fond (cand a permis timpul). In zilele mai frumoase de iarna ies cu prietenii cu bicicleta.

doina_titei_1

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 5 =