Acum citesti
Recorduri mondiale cu bicicleta

Inevitabil, dintre toti cei care utilizeaza bicicleta ca mijloc de transport sau ca mijloc de practicare a unui sport extrem, se fac remarcate cateva persoane datorita reusitelor exceptionale, denumite recorduri. Aceste recorduri au fost incluse in cea mai vanduta carte, dupa Biblie si anume „The Guiness Book of World Records”.


Recorduri cu bicicleta


Cel mai inalt obstacol urcat cu bicicleta – 2.89 metri! Realizat de Thomas Ohler din Austria, la MTB Freestyle Night in Kaprun, Austria pe data de 7 august 2009.


Cel mai inalt bunny hop din lume – 1,42 metri. Reusita ii apartine lui Benito Ros din Spania, care a reusind incredibila performanta la festivalul Bike The Rock in Heubach, Germania pe data de 17 mai 2009. Vezi filmul.


Cea mai mare saritura cu bicicleta in apa – 17 metri. Realizat de Vittorio Brumotti in Sardinia, Italia pe data de 12 mai 2009. Vezi filmul.


Cele mai multe 180-uri realizate pe bicicleta intr-un minut – 34. Recordul a fost doborat de Andrei Burton din Marea Britanie. Vezi filmul.


Cel mai lung wheelie (mers pe o roata) – 2.3 km. Vezi filmul.


Cele mai multe sarituri pe roata de spate – 71. Realizate tot de Vittorio Brumotti. Interesant este locul in care a reusit aceasta performanta (la 143 de metri inaltime). Vezi aici filmul si ramai uimit.


Cea mai lunga cursa de mountainbike-uri – se numeste Great Divide iar ruta porneste din Canada si are ca punct final Mexicul. Distanta? 4.345 km!


Cea mai mare viteza cu bicicleta – 210,4 km/h. Remarcabil nu? Recordul este detinut de Markus Stockl, care a reusit performanta in Chile, pe o bicicleta Intense M6, pe o panta cu o inclinatie de 45 de grade.


Cea mai lunga saritura cu bicicleta – 40,69 metri, de pe o rampa pe cealalta. Recordul ii apartine tot lui Markus Stockl, care a fost tras de o motocicleta pentru a prinde o viteza cat mai mare. Recordul a fost realizat pe o bicicleta Kona.


Cea mai scumpa bicicleta din lume – 124.888$, realizata din aur de 24 de karate. Bicicleta ce poarta denumirea de Aurumania (funny, huh?) face parte dintr-o editie limitata de doar 10 biciclete si este decorata cu cristale Swarowsky.


Cel mai rapid tur al Americii – 44 zile, 1 minut si 26 de secunde – traversarea Americii de la Nord la Sud apoi de la West la Est. Recordul ii apartine lui Paul Spencer din Marea Britanie.


Exista si un roman care a intrat in Cartea Recordurilor. Acesta se numeste Pap Zoltan, in varsta de 40 de ani si a strabatut distanta de 1.000 de km pe bicicleta in 45 de ore si 35 de minute. Traseul s-a desfasurat pe ruta : Targu Secuiesc – Brasiv – Sibiu – Deva – Orsova – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Pitesti – Brasov.


Daca mai cunosti si alte recorduri cu bicicleta, le asteptam mai jos in rubrica de comentarii.


Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + seventeen =