Acum citesti
Sorin Parău despre victoria de la Off Camber Enduro, de la Brașov

1.Salut Sorin și felicitări pentru victorie! Câte victorii ai înregistrat anul acesta la competițiile de enduro?

Anul acesta am castigat 2 concursuri de enduro din 2 participari.

12038193_10206227865790291_8596864614106955564_n
Foto: Nina.

2.Ai avut un antrenament specific pentru acest sezon? Are și alimentația un aport la victoriile de anul acesta?

Nu pot sa spun ca am avut un antrenament specific, dar de anul trecut am inceput sa pun mai mult accentul pe conditia fizica. M-am dat mult enduro si cursiera vara trecuta.

In general am un regim alimentar sanatos si echilibrat. Nu fac excese dar nici nu ma abtin foarte tare de la macare. In ziua concursului imi pregatesc cu atentie ceea ce mananc si imi fac un plan cum o sa iau suplimentele in timpul concursului.

Alimentatia, impreuna cu antrenamentul fizic, au contat destul de mult dar mai importanti au fost anii de dat pe gravity.

3.Cum a fost traseul de la Off Camber Enduro? Ți-a îndeplinit așteptările? Care au fost cele mai dificile segmente și cum crezi că s-ar fi descurcat un începător pe acestea?

Traseul ar fi trebuit sa fie simplu, dar datorita conditiilor meteo a fost foarte dificil. PS1 si PS2 alunecau foarte tare si aveau offcamber-uri si radacini care pe ud foarte greu le treceai.

Nu ma asteptam sa castig. Am mers foarte tare pe portiunile tehnice dar a fost mult de pedalat pe PS1 si PS2, iar PS4 era XC, nu avea nici o legatura cu enduro. As fi vrut sa pedalez mai mult pe urcarile de pe PS dar nu am fost in cea mai buna forma fizica in ziua concursului.

Ploaia a afectat foarte mult traseele, un incepator s-ar fi descurcat destul de greu pe cateva portiuni din fiecare proba, dar s-ar fi descurcat.

4.Cum ți s-a părut concurența? A existat vreun participant de care ți-a fost teamă?

Orice se poate intampla intr-un concurs de enduro si clasamentul se poate schimba radical pe o singura proba dar ma gandeam ca Arpad Kelemen va fi mult avantajat pe PS4 si ca acolo va castiga foarte mult timp fata de mine. De obicei nu ma gandesc la concurenta ci la cum o sa merg eu si la planul de abordare a traseelor.

Foto: Nina.
Foto: Nina.

5.Ce părere ai despre prima ediție a Off Camber Enduro? Plusuri și minusuri?

Concursul a fost bine organizat, surprinzator de bine pentru prima editie. Mi-a placut ca organizatorii au tinut cont de sugestiile participantilor, timpul pe probele de legatura a fost suficient, participantii cu toate ca au lipsit de la sedinta tehnica au fost informati pe mail de timpii de start si multe altele.

Au fost si minusuri. In primul rand traseul 4 cum a fost gandit inainte de a fi modificat era XC 80%. Dupa modificare a fost mai ok dar tot mult prea mult XC. Poiana Brasov este un loc superb pentru enduro. Mi-ar fi placut ca organizatorii sa aleaga trasee mult mai tehnice care deja exista in zona.

Nu imi place ca s-au tinut calificari si s-a luat startul in functie de locul din calificari. Enduro este deosebit pentru ca iti alegi cativa prieteni si te dai cu ei tot concursul daca formatul iti permite asa ceva.

6.Cum crezi că vor evolua aceste competiții pentru 2016? Vor fi mai dese? Vor atrage oare mai multă lume?

Cred ca enduro este pe val si vor fi din ce in ce mai multe concursuri pentru ca se pot da si simti bine atat incepatori cat si avansati.

7.În linii mari, ce ai face pentru a îmbunătăți acest tip de concurs în România? Care sunt lipsurile?

Este foate greu sa organizezi concursuri. Ii felicit pe cei care organizeaza pentru ca stiu cat este de greu. Niciodata nu va fi organizat perfect un concurs din punctul de vedere al tuturor participantlor. Concursurile la care am participat au fost bine organizate si cu siguranta voi mai participa la ele.

8.Pentru anul viitor te vei concentra mai mult pe enduro decât pe downhill?

Prefer DH, dar din pacate nu ma pot da DH in fiecare zi, asa ca enduro este cea mai distractiva disciplina pe care o pot practica zilnic. Nu ma antrenez ca sa castig concursuri, ma dau de placere, iar victoria nu inseamna atat de mult cat distractia pe care mi-o ofera datul.

Mulțumim pentru timpul acordat și felicitări încă o dată!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + 20 =