Acum citesti
Tare ca Piatra se întoarce în 2015 mai tare ca niciodată

Pentru afirmația din titlu există un indiciu: Tare ca Piatra a ajuns la a 10a ediție, iar edițiile aniversare au mereu ceva special. Și pentru că este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului de către iubitorii de sporturi extreme, dar și primul în topul preferințelor noastre, am stat de vorbă cu Delia Ilisei pentru a afla mai multe informații despre concursul de downhill, cel care ne interesează în mod special.

tcp-5

Când am plecat după prima participare, în urmă cu 4 ani, am menționat faptul că ne vom întoarce cu drag și cu multă nerăbdare la acest concurs. Este unul dintre puținele care reușește să aducă cu succes atâta lume laolaltă. Ai concursuri, ai party-uri, ai o telegondolă la dispoziție, ai majoritatea prietenilor cu tine, pe care-i poți provoca într-o luptă dreaptă. Adică acea variantă de weekend cu multe avantaje și fără lipsuri.

tcp-3

Pentru că nu am ratat ultimele 3 ediții, recomand evenimentul tuturor iubitorilor de montainbiking, chiar și celor care nu dispun de biciclete foarte potente, dar care vor să simtă adrenalina în cadrul unui concurs ce se desfășoară pe un traseu de aproximativ 2 km, pe Muntele Cozla, pe un traseu de dificultate medie (foarte abordabil datorită liniilor ocolitoare la secțiunile dificile). Delia ne dezvăluie faptul că anul acesta traseul va fi modificat și îmbunătățit în limita bugetului dar și a vremii. Finish-ul va suferi de asemenea modificări, iar traseul se va încheia cu un road gap pentru a elimina problema traficului dar și pentru un plus de spectacol. Iată deci, că toți care vor să încheie în stil mare, o pot face cu un tabletop sau cu un whip. Mai mult decât atât, aflăm că organizatorii vor apela la o fotocelulă pentru cronometrare.

Antrenamentele vor debuta de vineri dimineață, iar concursul și premierea vor avea loc sâmbătă. Urcările cu telegondola vor fi valabile până duminică la orele 19:00, așadar îți mai rămâne o zi de relaxare după concurs. Cu siguranță mulți dintre voi vor veni de miercuri sau de joi, iar aceștia trebuie să știe că pot procura un abonament de o zi pentru telegondolă, însă prețul nu a fost stabilit momentan.

tcp-4

Trecând la taxa de participare, aflăm că aceasta va fi de 150 de lei și va include participarea la concurs, călătorii nelimitate cu telegondola timp de 3 zile și accesul la party. Înscrierile se vor face în prealabil online, iar plata la fața locului.

Ca și posibilități de cazare, cea mai convenabilă va fi disponibilă la Complexul Tabere, unde o cameră de minim 4 persoane costă 25 de lei/noapte. Un pic mai scumpe sunt cabanele din Ștrand, iar cei care vor neapărat o pensiune, au posibilitatea de a se caza la Pensiunea Lido, de 3 stele, de lângă gară. Pentru că este mică se ocupă repede, așadar rezervarea din timp este necesară.

La întrebarea despre cum a evoluat numărul participanților în cadrul ultimelor 5 ediții (căci downhill-ul a fost introdus în 2010), Delia ne-a trimis o imagine sugestivă, care nu necesită și alte comentarii. Bine de știut de asemenea că numărul total de participanți la acest eveniment a fost de 500 de persoane, în 2014.

concurent-downhill

Bottom Line

Tare ca Piatra este un concurs fain, unde timpul trece de două ori mai repede decât în mod normal, unde simți că te distrezi până la epuizare și unde mulți dintre voi și-ar putea găsi distracția perfectă de weekend. Să nu uităm un amănunt important: dat fiind faptul că festivalul celebrează al 10lea an de existență, vom avea parte și de un party special. „Memorabil, ca și vârsta festivalului, fiindcă prefixul nu se schimbă atât de des.”, completează Delia Ilisei la final.

tcp_2

Vezi Comentarii (9)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 9 =