Acum citesti
Tipuri de antifurturi – ghid de achiziționare

Deși am susținut mereu că cel mai bun antifurt este să nu scapi bicicleta din ochi, există situații când ești nevoit să asiguri bicicleta cu un produs în care poți avea încredere. Iar din punctul meu de vedere, al posesorului paranoic de bicicletă scumpă, încrederea se măsoară în cât de sigur pare antifurtul pe care-l utilizezi.

DSCF7308Am ales pentru acest articol mai multe tipuri de antifurturi, pentru a le prezenta și pentru a le descrie. Acesta nu este un test ci pur și simplu un articol informativ. Voi începe cu cele mai firave și voi termina cu cele mai solide dintre acestea. Ca regulă generală, cu cât un antifurt este mai sigur, cu atât cântărește mai mult și este mai greu. Totodată, acesta devine destul de greu de stocat.

Antifurt carabinieră

DSCF7349
Atât de mic, încât capacul de obiectiv pare mare.

 

Este un antifurt mai de grabă pentru cei care fashion-ul are legătură directă cu bicicletle, căci dispune de un cablu subțire, cu o lungime de 60mm. Poate fi închis cu un cifru, este foarte mic și este disponibil în mai multe culori. Este și cel mai ieftin din acest ghid de achiziționare, fiind oferit pentru 24 de lei.

Antifurt cu cablu spiralat și cheie

DSCF7364
Varianta clasică, simplă și ieftină.

Pentru doar 1 leu în plus, poți achiziționa un cablu clasic așa cum îmi place să-l numesc, căci în decursul timpul am deținut astfel de modele. Reprezintă varianta cea mai rezonabilă dintre costul de achiziționare și un minim de securitate. Ca și nivel de securitate se află la 4/15 conform producătorului, iar asta înseamnă că este recomandat pentru treburi de scurtă durată, timp în care mai arunci câte un ochi pe bicicletă. Învelișul nu zgârie cadrul și poate fi închis cu cheia.

Antifurt cu cablu împletit cu cifru

DSCF7318În principiu, acest tip de antifurt este mai gros decât precedentele, are un cablu împletit, deci este mai greu de tăiat. Nivelul de securitate menționat este 7/15. Poate fi de asemenea achiziționat în mai multe culori, iar cifrul reprezintă o garanție a faptului că nu te vei trezi cu Super Glue în încuietoare de la un hoț mort de ciudă că n-a putut să-l taie. Costul este ceva mai mare, de 80 de lei.

Antifurt pliabil cu segmente din oțel

DSCF7309
Teaca din dotare este foarte utilă.

Este poate unul dintre cele mai practice din cele prezentate. Se compactizează foarte simplu, este relativ ușor și are și o husă specială la dispoziție. Nivelul de securitate menționat este de 9/15, are 950 de grame și costă 275 de Lei. Preferatul meu datorită faptului că îmbină securitatea cu greutatea și dimensiunile reduse.

DSCF7315
Pare lejer, însă oferă protecție bună.

Antifurt cu lanț din oțel armat

DSCF7337Cu 2.3 kg poți să-ți imaginezi că acest antifurt poate oferi suficientă protecție, chiar și pe termen lung. Învelișul exterior va proteja cadrul de zgârieturi și este de asemenea reflectorizant. Nivelul de securitate menționat este de 10/15, iar prețul de achiziție de 219 Lei. O variantă solidă, însă destul de grea.

DSCF7332
Varianta fără bătăi de cap.

Antifurt cătușe

DSCF7308
La urma urmei, le poți folosi chiar și pe hoț, dacă-l prinzi.

Dacă vrei să fii cel mai tare din parcare și să-l faci chiar și pe hoț să zâmbească, antifurtul de tip cătușe este răspunsul. Sunt scumpe (389 Lei), însă oferă un grad ridicat de protecție, au un înveliș special peste partea metalică pentru a nu zgâria cadrului și o lungime de 55cm. Foarte ușor de închis sau deschis, pot fi folosite în diverse moduri. Dă frâu liber imaginației.

Antifurt U-Lock Criterion

DSCF7340Acesta este antifurtul care oferă o protecție maximă de 15/15, conform producătorului. Cânărește 1.2 kg, poate fi închis și deschis foarte ușor, cu ajutorul unei chei, iar suprafața este cauciucată pentru a nu deteriora cadrul bicicletei.

DSCF7345
Varianta cea mai solidă este și cea mai grea de tăiat. Logic.

Alte sfaturi

Mulți sunt surprinși când rămân fără bicicletele asigurate în scara de bloc. Mă întreb de ce oare. Alții, când se trezesc per pedes după ce lasă bicicleta în fața unui magazin. Niciun antifurt nu este 100% sigur și pe cât se poate, ia-ți măsuri extra de prevenție. Utilizarea a două antifurturi serioase poate reprezenta o variantă, atât timp cât asiguri și ambele roți ale bicicletei, căci acestea pot fi foarte ușor furate, mai ales dacă ai prinderi de tip Quick Release. Dacă poți ruga pe cineva să țină un ochi pe bicicletă, chiar dacă o legi, cu atât mai bine, această variantă fiind ideală când ai trebă într-un magazin pentru scurt timp. Din ce s-a demonstrat, în București și probabil în țară, poți tăia liniștit cablul unei biciclete, căci nimeni nu va interveni. Iar cu această afirmație întipărită în minte, sper să te gândești de două ori data viitoare când legi bicicleta.

Mulțumiri Biciclop pentru antifurturile puse la dispoziție în vederea realizării acestui articol.

Vezi Comentarii (4)
  • Cautati mai multe detalii, inainte de a cumpara, evitati produsele ieftine/fancy oameni buni, si nu le mai lasati pe scara blocului, o solutie alternativa pt depozitare este suspendarea de tavan, daca spatiul este problema.
    Nici macar cele mai sigure prezentate aici si pe piata nu reprezinta garantia 100% ca nu pot fi taiate/desfacute. Citand un biciclist – cel mai sigur antifurt este sa nu-ti cumperi unul, ci sa ai permnanent bicicleta in raza vizuala 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − five =