Acum citesti
Traversarea Cubei: 1450 km în 57 de ore, cu o singură melodie în căști

Ciclistul austriac de anduranță Jacob Zurl e obișnuit cu provocările lungi contra timp, el a bătut recordul de traversare pe bicicletă a Munților Himalaya în doar 39 de ore. Luna aceasta el și-a propus un nou proiect îndrăzneț: traversarea Cubei pe lungime, de la este la vest, pe drumuri mai mult neasfaltate, în căldură toridă și foarte probabil prin ploaie tropicală. Lungimea traseului este de 1450 km care s-ar putea să fie niște km extrem de grei.

Nimeni nu a mai încercat acest traseu într-o limită de timp. Sportivul de 28 de ani speră să parcurgă distanța în doar 57 de ore, lucru pe care un ciclist destul de experimentat l-ar face în mod normal în 2 săptămâni.

Planul este să nu doarmă mai mult de câteva minute la nevoie și să nu se dea jos de pe bicicletă altfel decât pentru scurte pauze dictate de necesitățile fiziologice.

Atletul, fiul unui bancher, spune că de câte ori privește harta lumii vede doar noi provocări. Despre Cuba crede că este o țară exotică și că experiența va fi interesantă, deoarece el are anduranță pe bicicletă în timp ce poporul cubanez are anduranță în viață.

Un lucru de remarcat este că în călătoriile sale Jacob ascultă muzică la MP3-player-ul său, dar o singură piesă, cunoscută, care rulează mereu pe repetiție. Încă nu s-a decis care va fi piesa cu care se va delecta în experiența cubaneză, dar va avea cu el mai multe MP3 player-e deoarece spune că e dependent de muzică în eforturile sale și a pățit ca valorosul player să se defecteze, lucru pe care nu dorește să îl mai pățească vreodată.

Puteți afla mai multe despre experiențele sale de pe pagina sa personală și dintr-un amplu articol dedicat de CNN ciclistului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − two =