Acum citesti
Veloteca prezintă surprizele marca Merida, la bicicletele 2016

adverotrialDin Taiwan, placa turnantă a industriei mondiale a bicicletei, vine Merida călare pe cai mari. Fiind una dintre comapaniile cele mai mari producătoare de biciclete din lume, Merida ne aduce în 2016 noi soluţii tehnice, aruncând din nou mănuşa pentru competiţia … sportivă! Echipa Veloteca ne prezintă noile modele de biciclete din colectia 2016, cu care să prindem viteză anul acesta.

“Întoarcerea eroului acasă”

Asistăm la reinventarea legendarului Ninety-Six, cu o geometrie regândită de la zero. Un model foarte apreciat de alergătorii contra cronometru, care a fost încă din 2007 calul de curse al taiwanezilor. Urmat în 2011 de Ninety-Nine şi în 2012 de Big Ninety-Nine, aceste modele deşi i-au impresionat la vremea lor pe sportivi, au început să-şi arate vârsta şi un nou standard era de aşteptat, unul care să îmbine cu succes noile tehnologii disponibile. După cum se ghiceşte şi din nume, cursa suspensiei spate este de 96mm. Împreună cu unghiurile regândite, a rezultat un design ideal pentru cursele de XC sau maratoane.

MERIDA_ninety-six-2016Un aspect de luat în seamă este abordarea celor de la Merida privind roţile, care sunt specifice mărimii cadrului. Daca alegi cadru S sau M, acesta va avea roţi de 27.5″ iar dacă alegi M sau L, va avea roţi de 29″. Deşi ies două biciclete cu geometrii uşor diferite, principiul rămâne acelaşi. Colaborarea cu echipa Multivan şi feedback-ul acesteia au dus la modificări care au crescut agilitatea bicicletei, un „must” pentru noua generaţie de trasee XC.

Bicicleta de munte Ninety-Six 2016 vine pregătita pentru transmisii 1×11, dar are şi o prindere pentru un schimbător de foi detaşabil, dacă nu eşti pregătit să renunţi la el. De asemenea, toate cablurile trec discret prin cadru şi datorită unui sistem inteligent de rutare cu mufe inter-schimbabile (tehnologia SmartEntry), acesta este compatibil cu Di2 şi cu suspensia electronica Fox iCD.

Optimizat geometric şi cinetic, noul Ninety-Six vine foarte pregătit pentru competiţiile de elită ale XC-ului. Deşi este evident o maşinărie foarte capabilă, o mare supriză vor avea şi amatorii de adrenalină pe potecile din munţi, unde livrează endorfine în cantităţi industriale.

Merida Scultura, desemnată cea mai uşoară bicicletă de serie din lume, în 2016

merida_2016-sculturaLa Turul Italiei 2015, Merida a marcat începutul unei noi ere în ciclismul de şosea, anunţând noul cadru Merida Scultura CF5, de numai 680 de grame. Împreună cu transmisia SRAM Red, roţile Skiline Tune şi piesele ultra uşoare AX Lightness, formează un ansamblu de 4,56 Kg, devenind cea mai uşoară bicicletă de serie din lume, depăşind Trek Emonda care avea 90 de grame în plus.

Scultura, de la debutul său în 2006, a ajuns la al cincilea model de cadru şi dacă te întrebi ce ar mai fi putut îmbunătăţi, răspunsul este aerodinamica. Modelelor precedente, deşi uşoare şi manevrabile, le lipsea o componentă aero. De asemenea, în modul în care au fost gândite iniţial, erau echipate cu roţi ce nu permiteau anvelope mai late de 23.

Dupa numeroase schiţe şi teste în tunelul cu vânt, au realizat un instrument ideal pentru sportivul modern. O bicicletă rigidă, rapidă, uşoară şi aerodinamică cu care te poţi căţăra în voie. Iar dacă nu ne crezi pe cuvânt, îl poţi întreba pe Jan Polanc cât de mult l-a ajutat să termine pe primul loc în prima etapă din Giro 2015. Echipa Lampre-Merida, asemeni echipei Sky, a obţinut victorii în toate cele 3 mari tururi în sezonul 2015.

Revenind la obiectul discuţiei, noua geometrie este mai agresivă, datorită unui headtube mai scurt, livrând o poziţie mai potrivită unui profesionist.

O altă bicicletă vedetă în 2016, a aceluiaşi producător, se anunţă a fi Merida Scultura 6000, desemnată deja Bicicleta Anului 2016 la categoria greutate, de către Cycling Weekly. Nu este neapărat o bicicletă care zboară, cât mai degrabă una potrivită pentru diferite tipuri de teren şi oferă o valoare foarte bună pentru preţul plătit.

Cadrul de 800 grame este incredibil de rigid. Cu toate acestea a fost gândit să permită anvelope cu balonul de până la 28, ceea ce sporeşte considerabil confortul la pedalat. Este, pur şi simplu, visul oricărui căţărător.

Nu în ultimul rând, gama Scultura este completată de cadrele din aluminiu, robuste dar în acelaşi timp uşoare. Echipate pentru a fi utlizate atât în scopuri de agrement cât şi pentru sportivi, oferă calitate garantată de tehnologia germană la cele mai bune preţuri.

Merida pentru copii. Roţi mici, îmbunătăţiri mari. Din 2016!

bicicleta_merida_MATTS_J24_TEAM_BLACK_MY2016_velotecaÎn timp ce alte clase de biciclete Merida nu au suferit modificări substanţiale acum, vechea clasă DAKAR a făcut un mare salt înainte. În primul rând numele a fost înlocuit cu MATTS JUNIOR. Geometria tipică pentru copii a fost rafinată şi perfecţionată radical.
Modelele de biciclete de copii de la Merida sunt acum mai bine pregătite ca niciodată!

Geometrii îmbunătăţite pentru modelele cu roţi de 12”.
Distanţa dintre şa şi ghidon a fost scurtată, fiind mai uşor de atins ghidonul.
Bara superioară este poziţionată mai jos, rezultând o poziţie mai coborâtă a corpului şezând pe şa.
Micii exploratori se vor simţi mai încrezători în timp ce pedalează spre noi teritorii şi aventuri.

Toate modelele fac parte din colectia de biciclete 2016 si sunt disponibile acum în versiuni de băieţi şi de fete.
Pe lângă diferenţierea de culoare, acum şi prin tuburile inferioare mai joase pentru fete.

Seriile MATTS JUNIOR de 20” şi 24” au acum furci cu suspensii sensibile mai performante, având versiuni şi cu aer, nu doar cu arc – un avantaj mai ales pentru băieţii şi fetele cu greutate mică.

Magazinul de biciclete Veloteca ne stă la dispoziţie cu cea mai largă gamă de biciclete Merida, cu biciclete de test şi diferite modalităţi avantajoase de plată.

Magazinul Veloteca vinde şi multe alte mărci de biciclete printre care Cannondale, Corratec, Cross, Dahon etc.
Putem alege pe îndelete şi în sezonul ce începe! Vom reveni cu detalii despre fiecare!

Magazinul online www.veloteca.ro oferă şi opţiunea plăţilor online în rate.

Adresa de contact este [email protected] şi numerele de telefon: 021 3118269 / 0720 606 300.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 9 =