Acum citesti
Zece competiţii UCI sunt programate în România în 2016

poza2016 va fi un an fără precedent în istoria ciclismului românesc, nu mai puţin de 10 competiţii din calendarul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI) urmând să se desfăşoare anul viitor în România. Acest lucru repreznită o recunoaştere internaţională a valorii ciclismului românesc, sport care a crescut mult în ultimii ani, tot mai mulţi sportivi români făcându-se remarcaţi la competiţiile internaţionale. Evident, este loc de mai bine, dar trebuie să apreciem acest început şi să recunoaştem, cel puţin la MTB, rolul determinant al mişcării de amatori şi numărul de competiţii care a crescut veritiginos în câţiva ani de la mai puţin de 10 pe an la probabil chiar peste 100, nefiind practic weekend în sezon fără o competiţie, ba chiar existând şi 2-3 în aceiaşi zi.

De asemenea, pe lângă numărul competiţiilor, a crescut şi calitatea acestora, traseele şi capacitatea organizatorică dând accesul la recunoaşterea internaţională a acestora. Să sperăm că vom asista şi la o creştere la fel de spectaculoasă a numărului de competiţii de şosea, similar cu cele de MTB, deşi pentru asta este nevoie de o implicare mult mai mare a autorităţilor locale, colaborarea cu acestea fiind de multe ori foarte dificilă.

Dintre cele zece competiţii UCI, şapte sunt de MTB şi trei de ciclism de şosea.

În 23 aprilie va avea loc cursa NapoCup XCO C2 la Cluj-Napoca, fiind urmată a doua zi de BT Maraton Făget powered by Vodafone, cursă de XCM care va face parte din UCI MTB Marathon Series.

În 7 mai, litoralul va găzdui Constanţa Beach Race XCO C2, după care pe 15 mai cea mai mare cursă de ciclism din România, Prima Evadare, va avea prima ediţie inclusă în calendarul UCI. Tot în mai, pe data de 22, va avea loc cursa Stejarii Seculari la Cristian lângă Braşov.

Ultimele două curse de MTB sunt Păltiniş MTB Project în data de 23 iulie şi Crater XCO Cup lângă Oradea în data de 31 iulie.

Ciclismul de şosea va avea trei competiţii profesioniste în calendarul UCI: Turul Sibiului, între 29 iunie şi 3 iulie, Turul Ţinutului Secuiesc între 5 şi 7 august şi Turul României între 14-18 septembrie. Din păcate, din câte ştim la şosea este vorba momentan doar de curse ce nu sunt dedicate şi cicliştilor amatori.

Să sperăm că an de an numărul competiţiilor româneşti recunoscute internaţional va creşte, atât pentru afirmarea ciclismului nostru cât şi pentru a da o şansă cicliştilor noştri să acumuleze puncte UCI fără să fie nevoiţi să suporte cheltuielile unor depasări în străinătate.

Informaţiile au fost preluate de pe site-ul FRC, federaţiadeciclism.ro

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − thirteen =