Acum citesti
4Cross pe zăpadă la Arena Platoș

Abel Toculeț a fost prezent în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat la Arena Platoș, acolo unde a avut loc un concurs de 4Cross, pe zăpadă. În cele ce urmează, ne relatează pe scurt despre cum s-a desfășurat competiția, iar mai jos, ai la dispoziție un film în care poți vedea prima tură.

12510248_940481772706686_3941952143181894058_nAm aflat de competitia Mountain Bike Winter X Cross cu doar trei zile inainte, deci pregatirea a fost spontana. Aveam totul pregatit, mai putin echipamentul (casca full face, protectie coloana, care erau obligatorii) si transportul (aspecte ,,neimportante’’).
Mai in gluma, mai in serios, am expus problema in familie, iar unul din fratii mei s-a oferit sa ma insoteasca (picand varianta imposibila cu trenul). In cele 2 zile ramase am facut rost de echipament si am reusit sa mai recrutez doi camarazi, experimentati in ale galeriei.

In zorii zilei de Duminica (ora 3) am parasit Bucurestiul cu multa voie buna, gaz si muzica (l-am luat si pe Cedry2k sa nu adormim). In aproximativ jumatate de ora atmosfera de voie buna s-a transformat intr-una de somn. Intr-un final am ajuns cu bine in statiunea montana Paltinis (Arena Platos). Ora 7:00 AM… pustiu (un fel de desert cu multa zapada).

toculet-abelIn scurt timp a aparut echipa de organizare si au inceput pregatirile. Odata cu aparitia soarelui au sosit tot mai multi concurenti, iar la ora 9 deja statiunea era in plina activitate (skiuri, placi si neobisnuitele biciclete).
Dupa inscriere si mici informatii am plecat alaturi de prea iubita mea bicicleta, spre startul competitiei, intr-un telescaun ,,norocos’’ fara bara de protectie. Prima cursa a avut loc pe traseul de sanie cu plecare ,,la gramada’’. Bicicletele fixate in zapada, noi la distanta de aproximativ 10 m, nerabdatori am ,,incalecat’’ si i-am dat la vale. Lupta a fost intensa, drumului ingust si alunecos, dar adrenalina a facut acestea ca inexistente si am terminat pe pozitia a 7-a, calificandu-ma. A urmat o tura de recunoastere a noului traseu (partia de ski), una de antrenament, dupa care au inceput cursele. Patru cate patru alunecam la vale, primii doi ajungeau in semifinale (poezie).

Traseul a fost destul de jucaus cu 2-3 valuri, kickere si o panta foarte abrupta la final (cu marcaje si check point-uri). Am avut un start promitator, dar ultimul viraj (destul de agresiv) l-am abordat cu viteza prea mare unde am cazut (loc care a facut probleme multor concurenti). Pe toata durata concursului nu au fost incidente, cu exceptia micilor cazaturi.

Podiumul a fost ocupat de Szekely Zoltan urmat de Hila Tibi respectiv Dragomir Nicolae, rideri familiarizati cu genul de competii. In ciuda prestantei modeste, am avut un week-end reusit langa niste oameni de viata (echipa de organizare, concurenti, prieteni).
In concluzie recomand aceasta competitie care nu va va dezamagi, in schimb va oferii multe amintiri placute.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + one =