Acum citesti
4Sync de la Arsenal Cycling, lumini de bicicletă sincronizate

4sync-lights-riders-at-nightDeși la prima vedere am putea zice că nu mai e loc de multă inovație în lumea luminilor de bicicletă, iată că există și idei simple si ingenioase care mai pot fi puse în practică. Arsenal Cycling a creat sistemul de lumini 4Sync compus din 3 lumini roșii pentru spate și una albă de pus în față. Partea inovatoare este că toate aceste lumini funcționează sincronizat, indiferent de modul de funcționare ales ele vor clipi în același timp. Iar conform producătorilor, montarea lor pe o linie verticală imaginară atrage atenția șoferilor și permite creierului lor să aproximeze distanța și viteza bicicletei prin mărirea distanței dintre lumini odată cu micșorarea distanței până la biciclist.

4sync-lights-setSetul complet are trei lumini roșii pentru spate și una albă pentru față. Oricare din ele poate fi folosită ca unitate de control iar celealalte vor imita comportamentul acesteia. Tot setul pornește și se oprește de la un singur buton de pe una din lumini, dar dacă se dorește ele pot fi folosite și separat. Dacă au fost folosite împreună în ultima oră, folosirea separat a uneia dintre ele necesită o apăsare dublă pe buton.

Pentru a le sincroniza tot ce trebuie făcut este ca toate să fie pornite iar pe unitatea ce se dorește a fi cea de control se apasă butonul de două ori.

4sync-lights-rear-riderSistemul de iluminare pe verticală se bazează pe metoda de marcare vizuală a pilonilor înalți. Luminile se pot monta în orice poziție, dar este recomandată montarea pe verticală.

În modul de funcționare în impulsuri lumina albă are 40 de lumeni iar cea roșie 20, ele având o autonomie de 16 ore. Există un mod de funcționare ”group ride” care reduce lumina la 1 lumen pentru a nu deranja pe ceilalți din grup iar autonomia crește la 24 de ore. Există și un mod de iluminare constant, dar autonomia este de doar o oră. Încărcarea se face cu un cablu special cu 4 mufe, simultan, durata fiind de 2 ore.

4sync-lights-chargingPrețul final pentru setul 4Sync va fi de 165 USD, dar acesta poate fi comandat în cadrul campaniei pe Kickstarter pentru un preț de doar 120 USD. Livrările se vor face în decembrie, dar încă nu s-a adunat suma întreagă de finanțare a campaniei.

Mai multe informații puteți afla pe pagina de Kickstarter a produsului.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 16 =