Acum citesti
5 noi trasee de bicicletă (MTB) în Valea Jiului, până la finele lui 2017

De la Marius Bucur citire, aflăm că în Valea Jiului ar urma să fie construite până la finele anului 5 trasee de mountainbike. Iată despre ce este vorba:

Avand la baza atuurile referitoare la relief, infrastructura si comunitate in dezvoltare, dorim sa implementam un proiect pentru a oferi acestei comunitati practicante de mountain bike, trasee specializate, unul dintre cele mai frumoase „locuri de dat” din tara si de ce nu, sa punem Valea Jiului pe harta mountain biking-ului european. In anul 2010 a fost construit in Statiunea Parang un traseu specific unde au fost tinute 6 editii ale concursului European “Drop n Roll”. Concurentii straini, sportivi care participau in cupa mondiala, au fost incantati la propiu de acest traseu. In aceeasi perioada traseul a functionat pe parcursul verii si a atras foarte multi practicanti de downhill, insa din pacate logistica din respectiva locatie a devenit precara si invechita, astfel ca in anul 2012, traseul sa fie abandonat. Drept pentru care vrem sa aducem in Valea Jiului mountain biking-ul la el acasa. Pentru indeplinirea acestui obiectiv dorim sa realizam diferite trasee din disciplina mountain bike. Trasee de All mountain/Enduro, Cross Country sau Freeride, de dificultati diferite pentru a satisface toti practicantii acestui sport, indiferent de nivelul lor de pregatire.

Traseul de Enduro presupune coborarea cu bicicleta, pe un traseu specializat, in cel mai scurt timp, asadar traseul respectiv va urmari liniile reliefului si va contine elemente speciale care trebuie construite (rampe/kikere, contrapante, elemente din lemn, trecatori, etc.). Traseul de Cross Country va fi mai lent, fara dificultati tehnice deosebite, mai larg decat cele de Enduro sau Freeride, fara elemente naturale periculoase. Aceste trasee pot fi practicare cu usurinta si de catre amatori. Ba chiar mai mult, pot gazdui competitii importante la nivel national.
Toate tipurile de trasee vor fi marcate, delimitate si regasite pe platforma online Outdoor Active incepand din primavara acestui an.

Orice pacticant de mountain biking din Romania poate spune in momentul de fata urmatorul lucru: „Daca vrei sa te dai cu bicicleta, trebuie sa mergi in Austria la Leogang sau in Franta la Chamonix”. Dorim sa schimbam acest lucru! Este cel putin nefiresc ca intr-o statiune precum Straja, care devine din ce in ce mai pregatita pentru sporturile de iarna si care atrage din ce in ce mai multi turisti in sezonul rece, sa nu existe variante pentru sportul de vara, iar turistii sa nu se bucure de potentialul ei si in sezonul cald. Dorim sa realizam in Straja/Lupeni si un Bike Park cu toate facilitatile, sa oferim publicului trasee la standarde inalte cum putine exista in Romania, sa organizam competitii pe aceste trasee, astfel incat intr-un termen de 3-5 ani Valea Jiului sa devina un adevarat „loc de dat”, si sa punem Romania pe harta mountain biking-ului din Europa.

Pana la sfarsitul anului 2017 avem in proiect amenajarea a minim 5 trasee cu specific si grad de dificultate diferite, atat in statiunea Straja cat si in Pasul Valcan sau Statiunea Parang.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 2 =