Acum citesti
Abundenţă de cursiere pe disc la Canyon în 2017

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Aeroad-CF-SLX-Disc_ridingCanyon a lucrat în ultima vreme la colecţia de cursiere cu frână pe disc, modelele Ultimate CF SLX Disc, Aeroad CF SLX Disc şi Endurance CF SLX fiind prezentate în cursul acestui an. Pentru 2017 însă, toate modelele de top de la Canyon vor fi disponibile şi cu frâne pe disc, nu doar modelele de top CF SLX ci şi cele mai ieftine, CF SL.

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Ultimate-CF-SLX-Disc_wallFiecare model a fost redesenat odată cu abandonarea frânelor pe jantă, cadrele fiind concepute pentru a oferi mai mult confort în partea din spate, cu seatstay-uri subţiate şi beneficiind de avantajele rulării mai rapide şi mai confortabile cu anvelope mai mari.

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Ultimate-CF-SLX-Disc_tire-clearanceNoile Ultimate şi Endurance acceptă anvelope până la 33 mm pe ambele roţi. Aeroad acceptă doar 28 mm, dar toate modelele cu frâne pe disc vin cu roţi cu jante late de minim 17 mm pe care chiar şi anvelopele de 25 mm sunt destul de confortabile.

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Ultimate-CF-SLX-Disc_staysCanyon spun că toate modelele noi pe disc sunt mai controlabile datorită frânării mai bune şi a anvelopelor cu contact mai mare cu solul. Spaţiul mai mare dintre stay-uri în spate le-a dat însă posibilitatea de a îmbunătăţi considerabil şi proprietăţile aerodinamice la toate modelele, putând fi folosite profile mai moderne de jantă în combinaţii cu anvelope mai late.

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Shimano-Dura-Ace-R9100-cranksetCanyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_DT-Swiss-ERC-1100-carbon-wheelsModelul de top Endurance CF SLX 9.0 Disc, disponibil la preţul de 5800 Euro, e un bun exemplu, fiind echipată cu noul grup Dura-Ace R9100 hidraulic/mecanic şi noile roţi DT Swiss Aero+ ERC 1000, atingând nivele de performanţă aerodinamice de nebănuit pentru o cursieră de anduranţă acum doar câţiva ani.

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-tech-benefits_minor-aero-drag-increaseCanyon a testat modelele pe disc alături de cele cu frâne clasice în tunelul aerodinamic, acestea având o creştere de doar 1.5% a pierderilor, în mare parte datorită roţilor cu mai multe spiţe şi a butucilor mai mari, dar ei spun că acest dezavantaj este minor în comparaţie cu beneficiile la rulare.

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Ultimate-CF-SLX-Disc_rear-brakeToate modelele noi Canyon pe disc au tehnologii comune cum ar fi axul thru de 12 mm la ambele roţi, etrieri flat mount şi în marea majoritate discuri de 160 mm (mărimile de cadru XXS folosesc disc de 140 mm). Dar fiind folosite prinderi flat mount, toate bicicletele pot fi echipate cu discuri de 140 mm la ambele roţi dacă se doreşte acest lucru.

 

 

Canyon-Road-Disc_disc-brake-road-bike-updates_Aeroad-cf-slx-disc-8Modelele 2017 sunt deja prezentate pe pagina de internet Canyon, multe fiind deja disponibile, dar cadrele şi unele nivele de echipare vor fi disponibile de-abia din ianuarie sau chiar martie. Aeroad este disponibilă cu livrare în ianuarie 2017!Totuşi modelele de top cu echipare Dura-Ace R9100 nu vor fi disponibile decât din iunie, deci va trebui aşteptat până atunci şi pentru noile roţi DT Swiss.

Mai multe informaţii găsiţi pe pagina producătorului

Informaţii de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =