Acum citesti
EVOLVEO SportCam X3

În lumea camerelor video de acţiune este concurenţa la fel ca în orice alt domeniu şi fiecare companie, când lansează un nou produs doreşte să-l depăşească în performanţe şi opţiuni pe cel anterior, dar să depăşească şi concurenţa, dacă nu se poate prin specificaţii mai bune atunci printr-un raport preţ/calitate/opţiuni ce nu poate fi bătut.

EVOLVEO este o marcă cehească, iar camera video  SportCam X3 este unul din produsele adresate celor care obişnuiesc să nu prea aibă grijă de electronicele lor. EVOLVEO SportCam X3 dispune de specificaţii de ultimă oră care fac acest gadget să fie printre cele mai performante din domeniu. Dacă pui la socoteală că la 531 lei este şi una din cele mai ieftine opţiuni de pe piaţă acest action este posibil să devina o prioritate pe lista ta de cumpărături. Pentru mulţi însă foarte importanta este şi forma şi ergonomia unui astfel de gadget, camerele video de forma celor GoPro pur şi simplu fiind prea incomod de folosit.

EVOLVEO SportCam X3 01

În ziua de azi fără Full HD nu se mai poate aşadar şi SportCam X3 dispune de această opţiune de rezoluţie cu un frame rate de 30 fps. Cealaltă rezoluţie, mai mică este HD 720p – 1280 x 720 la un frame rate de 60 fps. Lentilele tip fish eye cu o deschidere de aproape 170 grade permit să filmezi tot ce se întâmplă în faţa ta. Acest unghi larg de filmare este folositor întrucât camera nu dispune de ecran propriu pe care sa vezi „ce vede” şi nici de conexiune WiFi pentru a vedea pe telefon ce filmezi.

Camera video dispune de o mulţime de montanţi făcând foarte facilă instalarea pe haine, pe cască, pe bicicletă, pe barcă, pe motocicletă, pe un snowboard, pe schiuri sau pe alte echipamente sportive. Ştim însă că sporturile de acţiune presupun o grămadă de vibraţii şi mişcări violente. Din acest motiv şi SportCam X3 dispune de stabilizare electronică a imaginii, iar dacă se întâmplă să o scapi din mână aceasta va rezista dacă înălţimea nu depăşeşte 1m.

EVOLVEO SportCam X3 este foarte săracă în butoane sau beculeţe lucru care până la urmă nu este deloc rău. Practic ce te interesează este să îi dai drumul şi să filmeze. Din acest motiv, pentru a cunoaşte momentul în care camera începe sau se opreşte din filmat aceasta este dotată cu feedback prin vibraţii. Sunetul este înregistrat printr-un microfon mono ce oferă compresie AAC de 48kHz. Dacă nu doar bicicleta este pasiunea ta ci şi apa vei fi mulţumit să afli că te poţi scufunda cu acest  SportCam X3 până la o adâncime de 10 metri cu condiţia să foloseşti lentilele rezistente la apă.

O problemă des întâlnită la aceste camere de acţiune este faptul că bateria nu ţine prea mult sau mai rău este integrată în cameră. Din fericire însă EVOLVEO SportCam X3 dispune de acumulator Li-Polymer de 1000 mAh ce poate fi schimbat aşadar poţi avea mai mulţi la tine încărcaţi. Cu un acumulator plin vei putea filma în jur de 2 ore, iar unul nou, suplimentar, costa 43 lei.

Camera nu doar filmează ci şi pozează. O poţi seta pe acest mod, iar SportCam X3 va fotografia o dată al 3 secunde la o rezoluţie de 5296 x 3968 px. Filmele şi pozele se stochează pe un card microSD/SDHC de maxim 32 GB de clasa 6 sau mai mare. La doar 104 grame, cât are potrivit specificaţiilor, acest action cam pare a fi una din cele mai uşoare de pe piaţă.

Preţul de 531 lei tva inclus o face să fie şi cea mai ieftină variantă în comparaţie cu Sony Action Cam Mini + live remote la 1.499,90 lei, Sony HDR-AS30 la 1.259,00 lei, ActionPro SD21 Pro la 1.350 lei, REPLAY XD la 756 lei, Garmin Virb Elite la 1.165 lei, GoPro HERO 4 Black Edition la 2.199,90 lei sau Kodak PixPro SP360 la 349$, Shimano CM-1000 Sport Camera la 299$, Rollei Action Bullet HD Pro la 269,95 £.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + three =