Acum citesti
Gaerne lansează noul pantof Carbon G.Stilo+

Italienii de la Gaerne au produs de multă vreme modelul de top G.Stilo ce se închide cu Boa și curelușă velcro. Acest model de top a fost folosit cu rezultate foarte bune de-a lungul vremii, de cicliști celebri precum Andre Griepel, Tony Gallopin, Maxime Monfort. Pentru 2017 pantofii primesc îmbunătățiri aparent minore, dar care au potențialul de a face o mare diferență la performanță și confort.

pantofi ciclism G.Stilo+ 02

La prima vedere deosebirea cea mai mare față de modelul vechi este faptul că noii G.Stilo+ nu mai au curelușa velcro. Multe companii renunțaseră demult la varianta închiderii cu velcro la modelele de top însă Gaerne nu era satisfăcută de prinderea rezultată și anume faptul că o prindere Boa trăgea o singură buclă de șiret, iar al doilea Boa trăgea două bucle. Potrivit italienilor acest lucru crea un dezechilibru în crearea unei închideri ferme și confortabile a piciorului.

pantofi ciclism G.Stilo+ 03

Pentru a rezolva acest aspect Gaerne a mărit distanța între cele două prinderi Boa IP-1. În acest fel fiecare Boa strânge acum două bucle din șiretul metalic. Se obține astfel un reglaj fin disponibil de-a lungul întregului pantof, de la gleznă la vârful degetelor, eliminând punctele de presiune. Noua amplasare a prinderilor Boa oferă o fixare mai bună a piciorului și au acum garanție pe viața pantofului.

pantofi ciclism G.Stilo+ 01

Pantoful arată diferit și mulțumită tehnologiei Tarsal Support System. Beneficiile acestei tehnologii aduc piciorului o ventilație mai bună însă principalul avantaj este confortul suplimentar în zona în care pantoful se îngustează. Acest lucru asigură o poziție constantă și ideală a piciorului în interiorul pantofului oferindu-ți cea mai eficientă pedalare posibilă.

pantofi ciclism G.Stilo+ 04

În partea din spate pantoful primește o cupă nouă pentru călcâi. Aceasta este din material întărit cu carbon și gândit să-și păstreze rigiditatea pe întreaga durată de viață a pantofului. Noua caracteristică asigură o ridicare foarte mică a călcâiului în timpul pedalării. Locașul călcâiului este căptușit cu material aderent.

La interior pantoful dispune de un branț nou, perforat care funcționează perfect împreună cu tehnologia Tarsal Support System. La exterior noul G.Stilo+ primește o talpă EPS îmbunătățită și ușoară din carbon. Aceasta este și mai subțire, dar și mai ușoară decât cum era la modelul anterior. Talpa mai subțire amplasează piciorul mai aproape de pedală pentru un transfer mai bun al energiei. Totuși, chiar dacă talpa este subțire, aceasta tot reușește să încorporeze două canale interne de ventilație. În partea din față avem vârf aderent din cauciuc care ajută la mersul pe jos.

pantofi ciclism G.Stilo+ 05 pantofi ciclism G.Stilo+ 06

Există și talpă specială pentru plăcuțe Speedplay, talpă ce oferă o gamă largă de reglaje față-spate. Această talpă însă nu oferă ventilație.

Noii pantofi Gaerne G.Stilo+ au un preț anunțat de 370 euro și o greutate anunțată de 275 grame. Culorile disponibile sunt galben fluorescent, negru, roșu și alb (Speedplay doar alb). Varianta „de vară” este disponibilă în argintiu.

pantofi ciclism G.Stilo+ 07

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =