Acum citesti
Lumma Lights – de la concept la realitate

În mai anul acesta am publicat primul articol despre aceste produse. Apariția lor mă bucura din cel puțin două motive: era un produs care avea să mă ajute mult la mersul pe bicicletă prin oraș și era un produs românesc adresat pieței internaționale. Este vorba de manșoanele de bicicletă care integrează trei lumini fiecare: una albă pentru față, roșie pentru spate și o rază laser proiectată pe asfalt ce simulează o bandă virtuală de bicicletă.

lumini bicicleta lumma 02

Manșoanele Lumma cu lumini integrate, au avut un drum destul de lung de la concept la realitatea de a le ține în mână. Abia acum în decembrie au sosit, însă acest timp lung este justificat de noutatea produsului și de faptul că pe parcurs au apărut situații noi, chiar neprevăzute, care au necesitat rezolvare în așa fel încât produsul final să îndeplinească cerințele pe care el singur le promite: „Unbreakable, ultra-compact, rechargeable”.

Pe scurt, nu mai trebuie să ții minte să ai tot timpul luminile de siguranță la tine când pleci cu treabă pe bicicleta în oraș. Eu tot timpul le uitam, sau ma gândeam că mă întorc înainte de a se lăsa seara. Mă prindea întunericul și ia-le de unde nu-s. Acum această problemă e rezolvată din moment ce manșoanele Lumma includ aceste lumini de siguranță. Le ai tot timpul cu tine, nu le mai uiți, nu trebuie să mai ai tot timpul grijă să le scoți ca să nu fie furate.

mansoane lumma lumini integrate 17

Campania „Lumma – Grips with Lights” a fost finanțată prin Indiegogo și a fost un succes. Octavian Richea managerul proiectului, ne-a spus că dacă vor obține cel puțin 25.000 $ manșoanele vor fi disponibile în șapte culori eloxate pentru inele și capacele din aluminiu. Cum campania s-a încheiat cu suma strânsă de 63.078 $ ne putem aștepta nu doar la mai multe culori ci și la îmbunătățiri semnificative pentru modelele viitoare.

În acest moment manșoanele sunt în continuare disponibile pe Indigogo la categoria “In demand”. “Este echivalentul unui magazin online de precomenzi, cu garanția că produsul este finanțat și îl vei primi”, spune Octavian. „După ce asamblăm primele seturi (1000), vom scoate Lumma de pe „In Demand” și vor deveni disponibile direct de pe siteul nostru lummasystem.com”.

mansoane lumma lumini integrate 15

Încă din vară campania a mers bine cel mai mare finanțator pentru Lumma fiind SUA, pe locul doi România, iar pe trei Germania. „Din toamnă vor fi trimise mostre la mai multe magazine de biciclete din România, urmând ca ele să fie disponibile la raft din toamnă sau de le începutul sezonului următor”, povestește Octavian într-una din discuțiile pe care le-am avut pe mail.

mansoane lumma lumini integrate 16

Recunoașterea utilității produsului a venit și din din partea „forului suprem”. La ediția din acest an a celei mai mari expoziții de biciclete din Europa – Eurobike, Lumma a câștigat premiul juriului, produsul fiind lăudat pentru inovație și design.

mansoane lumma lumini integrate 12

Însă de-a lungul timpului au avut loc schimbări în ceea ce privește materialele din care urma să fie fabricată Lumma. Spre exemplu au schimbat materialul care adăpostea partea electronică a sistemului pentru ca acesta să fie mai bine protejat. Până la urmă, când o bicicletă cade pe asfalt, partea cere preia din plin șocul este manșonul.

De asemenea și partea internă, care protejează acumulatorul, s-a schimbat din plastic ABS în polipropilenă întrucât aceasta din urmă este mai elastică și are mai puține șanse să se strice în caz de lovitură. O altă schimbare față de planul inițial a fost legat de butoane care acum sunt mai subțiri și mai moi.

mansoane lumma lumini integrate 18

Capacele manșoanelor Lumma au fost construite din aluminiu nu doar pentru a oferi rezistență sporită ci și pentru că arată mai bine. Prelucrarea este CNC, iar pentru primele bucăți eloxarea s-a făcut la IAR Ghimbav, Lumma împărțind aceeași baie de eloxare cu elicopterele Puma.

Pentru viitor actuala Lumma probabil va fi perfecționată și vă încurajăm să trimiteți feedback dacă aveți aprecieri sau critici constructive. Octavian ne spune că planurile viitoare includ chiar și Lumma pentru mtb care vor oferi 3 LED-uri albe per manșon, în total 45 lumeni pentru a naviga mai bine pe teren denivelat.

În acest moment manșoanele Lumma cu lumini integrate, sunt disponibile pentru precomandă la prețul promoțional de la 49 $ în sus, care înseamnă 50% reducere față de prețul la care vor fi disponibile în magazine. Pentru România livrarea este gratuită.

Ne bucurăm că am contribuit și noi la succesul acestui produs. Manșoanele comandate de noi au sosit. Le vom chinui puțin, iar în curând vom publica un test detaliat.

mansoane lumma lumini integrate 14

Vezi Comentarii (9)
  • Capetele mansoanelor, efectiv partea de iluminare si electronica este detasabila si utilizabila cu orice alt manson cu inele de lock-on? Sau sunt fixe si poza de mai sus e doar cu scop de prezentare?

  • Octavian, să știi că oamenii care întreabă zilnic și nu primesc niciun răspuns n-au nicio vină. Te cred că lucrurile nu au mers cum sperai, dar spune ceva, vino cu niște update-uri, gândește-te că e frustrant să aștepți de 4 luni și să nu ți se spună nimic. Cred că dacă ai face nițică lumină, să știm cum decurg livrările, în ce ritm, la ce număr s-a ajuns, oamenii ar fi ceva mai calmi.

  • Părerea mea e ca ar trebui totusi clarificate câteva aspecte:
    1. Zecile, daca nu sutele de comentarii negative de pe idiegogo, care mentionează că n-au primit niciodată produsele.
    2. Lipsa comunicării din partea producatorului – care se pare că nu răspunde plângerilor, acestea fiind complet ignorate.
    3. Slaba calitate – sunt comentarii care spun că după 6 luni luminile n-au mai functionat – sunt cazuri izolate sau chiar e o problema?
    Părerea mea este că freerider are o responsabilitate aceast caz, atata timp cat această idee a fost relativ intens promovată aici (și e bine că s-a intamplat așa), iar dacă sunt și aspecte mai puțin bune, cred că e bine să fie lămurite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − seven =