Acum citesti
Noul ciclocomputer Garmin Varia cu radar pentru spate

Potrivit clipului de prezentare al noului produs Garmin ne informează că 40% din accidentele cu biciclişti se datorează tamponării acestora din spate. Pentru a reduce procentul noul computer Varia Rearview Radar a fost creat pentru a atenţiona cicliştii că există vehicule care se apropie din spate.

Noul produs se bazează pe tehnologia dezvoltată iniţial de iKubu, companie cumpărată de Garmin mai devreme în 2015. Între timp tehnologia a fost rafinată şi a fost făcută să lucreze independent sau integrată şi cu alte dispozitive Garmin precum computerele Edge.

velo radar garmin varia 01Radarul priveşte în spate la o distanţă de până la 140 m şi poate să anunţe ciclistul dacă sunt maşini care se apropie de el. Partea interesantă este că dispozitivul poate detecta până la 8 maşini separate, îţi spune ce viteză au şi cât de periculoase sunt pentru tine.

velo radar garmin varia 03Există mai multe modalităţi prin care beneficia de acest radar. Dacă ai deja un Edge 1000 poţi achiziţiona doar stopul spate cu radar la un preţ de 199$. În funcţie de trafic stopul poate se aprinde cu intensitate din ce în ce mai mare pe măsură ce maşina se apropie de ciclist. În acest fel şi şoferul este mai bine atenţionat de prezenţa ciclistului pe carosabil.

velo radar garmin varia 02Dacă nu ai deja un computer Garmin preţul pentru întregul kit este de 299$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − four =