Acum citesti
Sistemul automat de lubrifiere Flaer, în acțiune la TDU

În septembrie anul trecut prezentam noul sistem Flaer de lubrifiere automată a lanțului bicicletei. La acel moment scoțienii care au inventat sistemul, foloseau o echipă de WorlTour pentru teste. Astăzi aflăm că echipa este Orica-Scott, iar sistemul Flaer Revo Via este testat în premieră acum la Tour Down Under în Australia.

Flaer Revo Via 02
foto bikerumor.com

Așa cum am spus și în articolul inițial, procedura este relativ simplă. Folosind un sistem electronic Flaer depune pe lanț în timpul pedalării, o cantitate de ulei la un interval de timp mai mare sau mai mic în funcție de condițiile meteo: 30 secunde pentru când plouă sau 90 ori 150 secunde pentru vreme uscată.

Flaer Revo Via 03
foto bikerumor.com

Sistemul este propulsat de 2 baterii LR1 și include un rezervor de 27 ml care ține 7,5 ore de pedalare dacă intervalul de lubrifiere este de 30 secunde, sau 37,5 ore dacă sistemul este setat la 150 secunde. Flaer picură doar 0,03 ml de ulei la fiecare aplicare automată. De reținut este și faptul că Flaer Revo Via funcționeaza cel mai bine, evident, cu ulei Flaer.

Flaer Revo Via 04
foto bikerumor.com

Sistemul este alcătuit din cutia cu electronice și rezervorul de ulei ce se instalează dedesubtul suportului pentru bidonul de apă. Odată cu sistemul vei primi și un recipient de 125 ml cu acest lubrifiant special. De la butoanele de pe cutie controlezi intervalul de lubrifiere.

Flaer Revo Via 01
foto bikerumor.com

Partea a 2a a sistemului o regăsim în partea de jos a patinei schimbătorului spate. Este dispozitivul care lubrifiază practic lanțul. Aceste este legat de rezervor printr-un furtun subțire. În cazul bicicletelor de la Orica Scott, mecanicii au reușit să ghideze intern acest furtun, pe aceeași cale pe care merge și firul electric de la schimbătorul Shimano Di2.

Producătorii susțin că folosirea acestui sistem oferă ciclistului o economie de 12 wați. La prima vedere nu pare mult însă de-a lungul unei zile întregi de concurs, la final poate face diferența între podium și locul 10.

Sistemul Flaer Revo Via costă 250 £, iar un refil cu ulei special costă 6 £ pentru 125 ml și 10 £ pentru 250 ml.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × four =