Acum citesti
Addix este noua gamă de cauciuc folosit la anvelopele Schwalbe

Schwalbe, unul dintre cei mai cunoscuți producători de anvelope de bicicletă de calitate, a anunțat că își va schimba compusul de cauciuc folosit în modelele lor de top. Viitoarele modele vor fi construite cu materialul Addix, o gamă de fapt de patru materiale diferite ce vor fi folosite simplu sau în combinație pentru a oferi fiecărei anvelope din gamă proprietățile ideale pentru tipul de utilizare pentru care a fost concepută.

Orice compus de cauciuc este format din cauciuc natural și sintetic amestecat cu multe alte ingrediente solide și lichide: carbon negru, siliciu, sulf, uleiuri, antioxidanți… Calitatea tuturor acestor materiale prime determină dacă anvelopa va fi una mediocră sau una de top. Combinarea materiilor prime poate fi făcută în moduri nenumărate, dar pentru o formulă foarte bună e nevoie de expertiză tehnică bună, materiale de cea mai bună calitate și teste îndelungate – e evident că formula finală este secretă.

Addix a fost creată folosind formule complet noi. Au fost cumpărate materii prime inovatoare a căror calitate a fost testată intens. Practic s-a mărit mult cantitatea de siliciu iar procesul de amestec este acum controlat mai bine ca niciodată. Rezultatul este că materialele Addix reușesc să ofere compromisul ideal între aderență, rezistență la rulare și durabilitate.

O anvelopă bună are patru caracteristici principale: aderență excelentă, rezistență mică la rulare, amortizare bună și durabilitate mare, toate aceste caracteristici fiind în realitate diametral opuse. O anvelopă moale cu amortizare bună se uzează repede. O anvelopă cu aderență bună nu va avea rezistență bună la rulare. Așa că un singur material nu va putea fi niciodată răspunsul universal la orice problemă. Mereu vor trebui făcute compromisuri inteligente. Doar împins la limitele condițiilor pentru care a fost creat, un material poate să dovedească dacă e perfect pentru utilizarea dorită.

Addix face toate anvelopele de MTB din gama EVO mai performante. Au fost dezvoltate patru tipuri de material: SPEED, SPEED-GRIP, SOFT și ULTRA SOFT, acestea răspunzând oricăror cerințe. Numele definesc practic gama de utilizare, referindu-se la caracteristicile materialului. Toate testele din laborator și de pe teren demonstrează că Addix oferă performanță superioară tuturor materialelor folosite anterior, în toate disciplinele: XC, AM, TRAIL, ENDURO și DOWNHILL. Anvelopele cu Addix sunt ușor de recunoscut după marcajul lateral și o bandă colorată pe calea de rulare.

Addix Speed este materialul pentru cursele de XC și catapultează anvelopele pentru această disciplină în altă dimensiune a performanței. Este răspunsul pentru cei ce doresc să fie mai rapizi. Addix Speed iubește un singur lucru: viteza. Rezistența la rulare a fost redusă, chiar și față de materialul anterior PaceStar, dar în același timp Addix Speed este mai durabil și mai rezistent.

Addix Speedgrip este materialul universal, având cea mai largă gamă de utilizare. Este perfect pentru XC, AM și Trail, majoritatea anvelopelor EVO au o versiune cu Speedgrip. Acesta înlocuiește vechiul PaceStar dar are față de acesta o durată de viață mai bună, alături de viteză, aderență și rezistență mărită. Toate caracteristicile sunt combinate pentru a obține un material aproape imposibil de realizat în teorie, dar care acum există în realitate.

Addix Soft este compusul care face legătura cu multe discipline, fiind la fel de bun pentru enduro și downhill precum și pentru all-mountain și trail. Este impresionant și folosit în combinație cu alte materiale: pentru viteză mărită se folosește Soft în față și Speedgrip în spate sau pentru o amortizare mai bună Ultra Soft în față și Soft în spate. Oferă un rulaj foarte bun și o amortizare impresionantă. Addix Soft reușește o combinație perfectă între amortizare și viteză de rulare, cu o durabilitate mai bună decât vechiul TrailStar. De asemenea Soft este ideal și pentru eMTB-uri.

Addix Ultra Soft este materialul pentru utilizări extreme în enduro și downhill. Amortizarea este senzațională, mai bună decât a vechiului VertStar, în același timp Ultra Soft fiind perfect pentru orice condiții meteo, având un comportament foarte bun la temperaturi joase. Fiind extrem de moale pentru a face față la cele mai dificile încercări, Addix Ultra Soft pare că se lipește de pământ cu un singur scop: aderență și amortizare maximă.

Materialele noi se vor găsi pe gama de anvelope Evo conform tabelului. Profilele anvelopelor nu au suferit schimbări anunțate pentru moment.

Pentru mai multe informații accesați pagina producătorului sau a importatorului în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 6 =