Acum citesti
Adventure Leadership Series, între 2 și 5 aprilie 2015

Martin Adventures organizeaza Adventure Leadership Series – evenimente in natura dedicate persoanelor cu spirit de aventura care vor sa-si completeze competentele cu tehnici sportive, de outdoor si de leadership.

mtb-bike-camp-romania

Adventure Leadership Series inseamna cinci iesiri in natura, fiecare dintre ele organizate in jurul unei activitati: alpinism, mountain biking, supravietuire, kayaking si sailing. Printr-o combinatie de activitati outdoor si ghidare din partea unui coach cu experienta, sustinem fiecare participant sa devina acel leader care ii inspira pe cei din jur, fie ca o face in business, familie sau grupul de prieteni. In plus, testam limitele participantilor si ii sustinem sa-si depaseasca zona de confort.

Urmatoarea iesire va fi Mountain Biking Adventure Camp, Campulung, 2 -5 Aprilie, unde vom fi alaturi de Marc Sandu – un ciclist cu mai mult de 60 de concursuri XC/maraton la activ,  George Bragadireanu – coach cu experienta si acreditari internationale si Silviu Martin – antreprenor in serie si consultant cu experienta in identificarea si dezvoltarea leaderilor.

Prin Mountain Biking Adventure Camp vei dobandi si exersa competente din trei zone diferite:

MTB

  • setare bicicleta, pozitie pe bicicleta, tehnica de pedalat eficient
  • abordarea unei urcari mai lungi, conform potentialului propriu, monitorizarea efortului depus
  • echilibru pe bicicleta, pozitie de atac, importanta privirii, tehnica de franare
  • lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturala a corpului, trecerea de la postura de „pasager” pe bicicleta la cea de pilot
  • tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcari si de coborari, zone cu bolovani, radacini, noroi
  • cum sa executi un drop, un bunny-hop, cum sa abordezi o cota de nivel
  • notiuni de nutritie si exercitii fizice specifice ciclismului

Leadership

  • Incredere in sine si auto-cunoastere
  • Rezistenta psihica pentru a face fata in conditii de stres
  • Abilitati si tehnici de luare a deciziilor
  • Exersarea abilitatilor de comunicare eficienta de la ascultare activa la vorbit in public
  • Abilitati complexe de empatie

Outdoor

  • Cum sa traiesti cu succes in conditii montane (imbracaminte, echipament, competente)
  • Cum sa te deplasezi folosind o harta si o busola, evaluarea pericolelor si tehnici de gasire a rutelor
  • Evaluarea competentelor, a punctelor tari si a nivelulul de anduranta proprii si ale celorlalti si luarea in considerare a acestor limite in situatii reale

Poti afla mai multe detalii despre cum te poti inscrie la Mountain Biking Adventure Camp pe pagina web a evenimentului si poti sa urmaresti pagina de Facebook Martin Adventures pentru ultimele noutati.

Calendarul pentru anul 2015 mai contine si urmatoarele experiente: Supravietuire in Apuseni (aprilie), Kayak in Delta Dunarii (mai) si Sailing in Marea Mediterana (iunie).

Informatii suplimentare

Principiile pe care construim aceste experiente sunt:

  • Leadershipul inseamna actiune, iar in Adventure Leadership Series cream o varietate de oportunitati pentru a exersa competentele specifice cu oameni si situatii reale.
  • Leadershipul nu este despre titulaturi. Participantii vor invata sa conduca, influenteze si ia decizii, indiferent de rolul si pozitia lor in echipa.
  • In natura nu exista scurtaturi sau locuri in care sa te poti ascunde de cum si ce este fiecare participant in parte. Pana la urma, toate aceste caracteristici ies la suprafata, atat aspectele pozitive cat si cele care pot fi imbunatatite. Poate fi un proces dureros, dar echipa de organizare si suport va fi alaturi pentru crearea unei experiente puternice si pozitive.
  • Situatiile imprevizibile sunt ceva obisnuit, lucrurile rareori functioneaza conform planului. In Adventure Leadership Series participantii vor invata sa se adapteze  si sa ia decizii cu impact

Ce inseamna de fapt sa fii un leader sau sa practici leadership? Sunt atat de multe definitii si teorii incat uneori ne pierdem in ele si uitam ca, pana la urma, este vorba de rezultate. Din experienta noastra, un leader extraordinar este o persoana care creaza un fel de mediu care-i inspira pe oamenii din jurul sau sa-si atinga anumite obiective comune. El ii sustine pe oameni sa-si atinga potentialul si sa maximeze rezultatele.

Cum reuseste un leader sa faca asta? Sunt cateva trasaturi pe care un leader le practica: decizii rapide in situatii neasteptate, autenticitate si stapanire de sine, empatie, comunicare sunt cateva dintre ele.  Oricare dintre noi putem sa devenim un leader extraordinar daca ne dorim cu adevarat.

Ce inseamna un program de adventure leadership? Un astfel de program presupune invatarea si practicarea leadershipului intr-un mod foarte practic, implicat, in mijlocul naturii (si al actiunii), alaturi de un grup de exploratori, in cautare de raspunsuri asemanatoare cu ale tale. Toate acestea cu sustinerea unei echipe de profesionisti.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − thirteen =