Acum citesti
Anvelopă cu incintă dublă de aer Schwalbe

Schwalbe anunțau vinerea trecută lansarea unei noi anvelope ce va beneficia de două incinte de aer. Asta aduce cu sine mai multe avantaje, precum eliminarea penei de cauciuc de tip snake bite, posibilitatea de a rula cu o presiune foarte mică și o tracțiune mult mai bună oferită de anvelopă. Inițial, producătorul de roți Syntace cât și cei de la Schwalbe lucrau independent la acest tip de anvelopă, dar au decis să-și unească forțele pentru a lansa un produs pe care-l numesc revoluționar.

schwalbe_camera_dubla_aer2

Cei de la Schwalbe explică: cu presiune mai mică în avelope, performanța unei anvelope în off road crește semnificativ. Anvelopele se pot adapta mai bine terenului pe care rulează și reacționează mult mai sensibil. Rulează chiar și mai ușor pe teren denivelat, oferind aderență și control mai bun. Cu toate acestea, a rula cu o anvelopă normală la o presiune mai mică de 1.5 bar crește semnificativ riscul unui snake bite (camera perforată în două puncte în urma contactului jantei cu un obiect dur – ex. piatră, bordură etc.).

Soluția era deci, construirea unei anvelope cu două incinte separate de aer. Cea aflată în interiorul anvelopei, desupra jantei, va fi umflată la o presiune mai mare, eliminând astfel riscul ca anvelopa să atingă interiorul jantei. De asemenea, incinta interioară va fixa mai bine anvelopa pe jantă.

Anvelopa propusă de Schwalbe poate rula la o presiune de 1 bar, fără niciun risc. Aceștia spun că aderența este excelentă în aceste condiții, iar pata de contact cu solul este semnificativ mărită, fiind foarte aderentă chiar și pe teren mai moale. Astfel, cu noile anvelope se pot parcurge trasee dificile mult mai rapid și mai sigur. Greutatea va fi cu maxim 200 de grame mai mare decât a anvelopelor clasice. În continuare, cei de la Schwalbe nu precizează prețul, greutatea totală sau data lansării.

via Schwalbe

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + one =