Acum citesti
Asylum Hank – un Klunker modern pe 27.5

asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-2-600x400Klunking este o parte din istoria MTB-ului, fiind cea mai simplă formă a acestuia – două roţi, o singură viteză şi frână tip torpedo. La început, primii amatori de MTB pedalau pe beach cruiser-e modificate, dar de-a lungul anilor au fost firme care au încercat să readucă la viaţă conceptul cu modele proprii de Klunker…

Ultima apariţie în domeniu, ba chiar una spectaculoasă, vine de la Asylum Cycles. Aceştia au combinat stilul şi geometria originală a cruiser-elor originale Schwinn Excelsior cu roţi moderne de 27.5 şi anvelope identice cu cele de pe bicicletele de cicloturism din anii 50 şi se pare că oferă atât stil cât şi performanţă la un preţ cât să rămână bani de o bere după tură…

asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-3-600x400asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-5-297x198asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-7-297x198Orice Klunker este construit în jurul unui cadru de oţel. Asylum Hank foloseşte tuburi de oţel rezistente, cu top-tube dublu şi down-tube din oţel cromat. Chiar dacă cadrul arată clasic, el este plin de facilităţi moderne. Cuvetele sunt integrate cu rulmenţi etanşi de la Cane Creek identici cu cei de pe BMX-urile moderne. Cadrul include şi prinderi pentru frâne pe disc faţă şi spate pentru un upgrade ulterior. Bicicleta este echipată purist, cu un butuc Falcon cu o singură viteză şi frână tip torpedo. Butucul spate este de 135 mm.

Pentru a putea controla derapajele inerente, Hank are un ghidon lat Moto şi o pipă tip BMX.

asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-1-600x400Cum bicicleta trebuie să reziste dintr-un derapaj în altul, Hank are un monobloc încapsulat pe filet european cu un angrenaj de oţel-crom tip BMX, foaie de 43 de dinţi şi pedale VP Bear-trap aderente.

asylum-cycles-hank-klunker-singlespeed-mountain-bike-6-600x400auhnk2-12-297x198Cadrul este disponibil nefinisat sau vişiniu Bass Boat, fără nicio inscripţionare dar include autocolante pentru a o decora după dorinţă. Roţile au jante duble Jalco şi anvelope Duro, totul la un preţ de 450 USD.

notebook1-600x408Nu există informaţii oficiale despre geometria cadrului, dar această „notiţă de mână” dă câteva informaţii despre cadrul mărime unică.

Dar sincer, cine vrea să cumpere bicicleta o va face fără toate aceste informaţii, doar după ce vede filmul acesta…

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 8 =