Acum citesti
Bicicleta cu care Nino Schurter a câștigat la Nove Mesto

Nino Schurter este fără drept de apel noul Campion Mondial la XCO, titlu pe care l-a câștigat weekend-ul trecut la Nove Mesto, în Cehia. Bicicleta care l-a purtat pe podium este desigur un Scott, însă probabil te întrebi cum arată aceasta îndeaproape, căci la televizor nu prea se insistă cu camera pe bicicletele sportivilor.

scott-spark-nino-schirter-1Bicicleta este un Scott Spark Racing Concept (RC), construită în jurul celui mai ușor cadru pe care Scott l-a lansat vreodată: 1.749 de grame cu tot cu amortizor. Bicicleta este optimizată pentru transmisia 1x, iar pe aceasta a fost instalată o transmisie Sram Eagle.

scott-spark-nino-schirter-2Față de generația anterioară, cadrul este cu 140 de grame mai ușor, unghiul headtube-ului mai mic cu 1.3 grade, măsurând în prezent 68.5 grade, chainstay mai scurt cu 13mm, măsurând actualmente 435mm și un reach mai mare cu 17mm.

scott-spark-nino-schirter-3Nino a declarat că bicicleta este extrem de ușoară și de rigidă și că se pedalează pe ea aproape la fel ca pe un hardtail. Se simte mai compactă și mai ușor de manevrat, lucru care s-a văzut și în concurs, conchide acesta.

scott-spark-nino-schirter-4Alte informații despre modelele Scott Spark, cele pentru muritori, pot fi găsite pe site-ul celor de la Scott.

scott-spark-nino-schirter-5via VitalMTB

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 2 =