Acum citesti
Bicicletă electrică Volta Montanara ce cântărește doar 7.6 kg!

Mai puțin nu se poate în acest moment, iar Jean-Pierre Schiltknecht, inginer pensionat de origine elvețiană, este gata să intre în cartea recordurilor pentru bicicleta sa electrică ce cântărește doar 7.66 kg. Adică mai puțin de o treime din greutatea medie a unei biciclete electrice.

Cadrul utilizat pentru bicicleta eletrică este un Scott Scale din carbon, pe care a montat un motor electric capabil să genereze până la 400 W. Acesta este alimentat de un set de acumulatori de 240 Wh, suficient de puternici încât să ofere o autonomie de 50 de km. Cei care doresc o autonomie mai mare, pot opta pentru un set de acumulatori de 800 Wh, dar care cresc greutatea bicicletei de la 7.66 la 9.9 kilograme. Astfel, ai la dispoziție o autonomie de 180 de km/zi.

Schiltknecht este cunoscut în lumea mountainbiking-ului pentru cea mai ușoară bicicletă de munte construită vreodată. În 1995, acesta a realizat o bicicletă cu cadru din titan, care cântărea nu mai puțin de 5.855 kg, pășind astfel pentru prima dată în Cartea Recordurilor.

Inginerul în vârstă de 72 de ani, nu și-a exprimat încă intenția de a comercializa produsul, însă a dovedit tuturor că se pot construi și biciclete electrice foarte ușoare.

via nzz.ch

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − 6 =