Acum citesti
Biciclete cu cadru din bambus, construite în România: Craft Bicycle

Premieră pentru industria locală, căci am aflat de curând de proiectul unor oameni ambițioși, care s-au decis să construiască local biciclete cu cadru din bambus. Despre avantajele acestor cadre am tot discutat în decursul timpului, iar acum este momentul să vedem ce propun cei de la Craft Bicycle pieței locale și de ce nu, celei internaționale.

bicicleta-bambus-1Proiectul, care în acest moment este publicat pe Indiegogo pentru a strânge fonduri, a fost demarat în urmă cu 3 ani, aflăm de la Ion Morozan, unul dintre cei care au pus bazele echipei care lucrează la acest proiect și care în acest moment a ajuns la 7 persoane. Scopul a fost crearea unei biciclete care nu neesită operațiuni de întreținere, care este eco și care are un design retro. După sute de schițe și teste specifice, proiectul a luat naștere, iar produsul final a rezultat într-o bicicletă cu un design unic, durabilă și confortabilă, așa cum am aflat de la Craft. Trei caracteristici care nu sunt foarte ușor de îndeplinit.

bicicleta-bambus-2Construcția unui singur cadru durează aproximativ 60 de ore de lucru manual. Unul deloc simplu. Mai ales că cei de la Craft construiesc fiecare cadru în funcție de înălțimea ta, dar și în funcție de alte măsurători specifice. Astfel, bicicleta ar trebui la final să ți se potrivească precum o mănușă.

bicicleta-bambus-3Vor exista două versiuni ale acestei biciclete cu cadru din bambus, una pentru femei, botezată XX și alta pentru bărbați, XY. În echiparea bicicletelor poți regăsi o transmisie Shimano Nexus, cu un butuc ce integrează 7 voteze, jante Ryde Sputnik, anvelope Schwalbe Delta Cruiser, lumini Spanninga sau șei și manșoane de calitate de la Brooks.

Dacă dorești mai multe informații despre proiect sau dacă vrei să achiziționezi o astfel te bicicletă, te invităm pe indiegogo.com.

via Craft Bicycles

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =