Acum citesti
BikeQuest: aventură pe două roți la Câmpulung Muscel

BikeQuest este o inițiativă FreeRider.ro, un eveniment prin care dorim să îmbinăm abilitățile tale de aventurier cu cele de a pedala. Ideea a pornit de la experiențele anterioare, fie cu câștigătorii tombolei Decathlon, fie cu Boot & Camp-ul organizat de Marc Sandu, deoarece fiecare dintre cei prezenți în această zonă au plecat foarte încântați după câteva zile de pedalat. Dar ca să lămurim din capul locului despre ce este vorba, vom explica mai pe larg ce este un Quest.

campulung_3

Quest-ul este o acțiune de cercetare, de căutare, în cazul de față a unor indicii, care te vor conduce spre victorie. BikeQuest-ul presupune formarea a 3 echipe, a câte doi bicicliști, care vor pleca în căutarea indiciilor pe un traseu prestabilit. Vor pleca distanțați la câte 15 minute, iar departajarea inițială se va stabili în urma unui test, fie un set de întrebări, fie o probă practică. Cronometrul însă va porni individual pentru fiecare echipă în parte, departajarea inițială fiind necesară astfel încât cei 6 participanți să nu pornească la drum în același timp.

campulung_1

Pe traseu, în anumite puncte stabilite (case părăsite, scorburi, locuri speciale) vei găsi câte un indiciu care te va ajuta să înțelegi pe unde anume trebuie să-ți continui ruta. Nu vei știi cât de lung va fi traseul, însă îți putem spune încă de pe acum că te poți aștepta la aproximativ 6 ore și la o diferență de nivel de aproximativ 900 de metri. Traseul pleacă de la 600 de metri și atinge punctul maxim la peste 1.200 de metri.

campulung_4

Vor exista 7 puncte unde vei găsi indicii. Dar nu-ți imagina că vor fi foarte simple. Acestea vor fi ascunse în sticle sau cutii aflate în punctele respective care-ți vor dezvălui cuvinte sau direcții. Sau poate doar semne după care să te ghidezi. Astfel, echipa care parcurge traseul în cel mai scurt timp va intra în posesia unui premiu, la final.

BikeQuest-ul va avea loc în weekend-ul 1-3 August, sunt maxim 6 locuri disponibile, iar dacă sunteți mai mulți prieteni cu atât mai bine, căci veți avea ocazia să vă duelați. Vor exista 3 echipe de câte 2 persoane, iar programul este după cum urmează:

1.Vineri: sosiri, cu posibilitatea de a parcurge câteva trasee cu ghid în cazul în care ajungeți mai devreme.
2.Sâmbătă: BikeQuest-ul cu începere de la ora 12:00 până la orele 18:00 (aproximativ). Apoi masă de seară, premiere și relaxare.
3.Duminică: Plimbare cu ghid pe Ciocanu, o superbă zonă de mountainbiking, pe trasee la alegere, mai simple sau mai complicate.

Pe scurt, într-un singur weekend, ai parte de două plimbări în cele mai frumoase zone din Câmpulung Muscel, dar și de o aventură pe măsură.

campulung_5

Costul este de 350 de lei/persoană, iar cazarea și micul dejun sunt incluse (se discută din avans ce mic dejun doriți să serviți). Cazarea se face într-o vilă, modern utilată, cu două băi la dispoziție pentru cei cazați. Fiecare echipă (de câte două persoane) doarme în camere separate.

Bicicletele de Cross Country sunt suficiente pentru a parcurge traseele și un minim de antrenament este necesar pentru câștigarea timpului prețios. Există o singură zonă de push-bike, restul de traseu poate fi parcurs pe bicicleteă. Desigur, persoanele fără niciun fel de antrenament vor găsi ceva mai dificil traseul. Fiecare echipă va fi cronometrată individual. Ne rezervăm dreptul de a modifica data organizării evenimentului în cazul în care vremea n-o permite. Aceasta poate rămâne fixă doar în situația în care toți participanții sunt de acord cu condițiile meteo neprielnice.

Pentru orice fel de întrebări sau detalii, vă rugăm să ne contactați pe e-mail, la [email protected]. Înscrierile se fac pe aceeași adresă, urmând ca un reprezentant freerider.ro să vă contacteze telefonic, așadar vă rugăm să specificați și numărul vostru de telefon.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 8 =