Acum citesti
BSXinsight, aparatul care te ajută să îți determini zonele de efort

Există mai multe feluri de a aborda antrenamentele, însă fără discuții, cel științific, bazat pe lucrul în funcție de frecvența cardiacă, dă cele mai bune rezultate. Totuși, acesta presupune vizitarea unui laborator de analize și teste funcționale de efort, ceea ce poate nu e la îndemâna tuturor, așa că o soluție potențială ar fi aparatul celor de la BSX Athletics, care determină de unul singur pragurile de efort. Și tot ce trebuie să faci e să-l pui pe picior…

bsx

Principala funcție a dispozitivului o reprezintă determinarea pragului aerob-anaerob, adică punctul în care organismul produce mai mult acid lactic decât poate elimina, deci momentul în care intri într-un efort pe care nu îl poți susține vreme îndelungată. Ideea apariției lui BSXinsight se bazează pe faptul că foarte mulți sportivi amatori și recreaționali își determinau acest prag folosind formule teoretice care nu erau neapărat corecte și, în plus, acest dispozitiv poate fi folosit oricând de posesor pentru a determina zonele de efort pe parcursul fiecărui sezon.

bsx_1
BSXinsight în mărime naturală

 

Mai mult, BSXinsight calculează și zonele de efort din regimul aerob, adică îți determină automat zona de refacere activă sau zona de ardere a grăsimilor. Prin urmare, invenția de mărimea unui telefon mobil poate fi un instrument indispensabil din arsenalul unui ciclist care ia în serios antrenamentele și, ca orice aparat contemporan, se conectează cu telefonul inteligent având și aplicație dedicată pentru iOS și Android.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + six =