Acum citesti
Canyon Ultimate CF EVO 10.0 SL, cursieră sub 5 kg

Ca10.000 Euro pare un preț imens pentru o bicicletă, dar nu și când aceasta are o greutate totală de 4.96 kg standard, în mărimea M, complet funcțională și evident cu o selecție de componente premium. Aici sunt incluse piese de la Lightweight și THM împreună cu transmisia SRAM Red, nefiind făcută nicio concesie. Sunt păstrate tija de șa, ghidonul și pipa Canyon ce amortizează excelent vibrațiile. De fapt, cu ceva efort, bicicleta ar putea fi ușurată chiar mai mult, dar Canyon nu vrea să facă concesii la fiabilitate și funcționalitate.

Totul este construit pe cadrul EVO de 665 g. Cum limita minimă UCI este de 6.8 kg, profesioniștii nu au nevoie de cadre atât de ușoare, așa că ei folosesc modelul SLX de 780 g. Furca EVO are o greutate de aproximativ 270 g iar cei de la Canyon cred că au reușit să producă cursiera ideală, fără comprimis la rigiditate, confort sau durabilitate, dar cu o greutate incredibil de mică!

Ultimate CF EVO are chiar și proprietăți aerodinamice destul de bune, motiv pentru care varianta sa mai grea a văzut și câteva podiumui în marile tururi.

Canyon oferă Ultimate CF EVO în două variante de echipare, plus două modele de cadru, pentru transmisie mecanică și electronică. Modelul Ultimate CF EVO 10.0 SL este dotat cu roți pe baieu Lightweight Meilenstein Obermayer cu rulmenți Ceramic Speed și anvelope Continental Podium TT de 22 mm care ar trebui să se învârtă senzațional prin curenții de aer.

Transmisia este SRAM Red combinată cu un angrenaj ultralejer THM Clavicula Sine Exceptione.

Frânele THM Fibula din carbon cu saboți Tune tot din carbon asigură o oprire fermă la nevoie.

Ghidonul Canyon H18 Ergo CF este combinat cu pipa V13 iar șaua Fizik Antares 0.0 este montată pe tija cu amortizare Canyon S14 VCLS 2.0 CF.

Modelul mai scump Ultimate CF EVO 10.0 LTD primește roți Lightweight Meilenstein clincher, mai rezonabile pentru utilizare zilnică, dar și grupul electronic wireless SRAM eTap, inclusiv frânele Red și un powermetru THM SRM. Evident toată tehnologia se adună la greutatea care ajunge la 5.8 kg iar prețul crește la 13.000 Euro! Dar bicicleta ar trebui să mulțumească orice pretențios.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =