Acum citesti
Casca airbag pentru biciclisti

Premiera pentru sistemele de securitate dedicate bicicletelor : o companie din Suedia, propune o solutie inedita pentru a proteja biciclistii in cazul unei coliziuni. Este vorba despre un „fular” care se prinde in jurul gatului, iar in cazul unui impact, capata forma unei casti cu mentiunea ca actioneaza precum un airbag pentru a proteja intreaga suprafata a capului.


Sistemul de securitate a fost denumit de Hövding („căpitan” in suedeza) si poarta semnaturile lui Anna Haupt si Terese Alstin. Se presupune ca noua casca gonflabila va fi pusa in vanzare incepand cu primavara anului viitor.


via | dvice.com


Filmul de mai jos demonstreaza functionalitatea precisa a sistemului :



Vezi Comentarii (3)
  • Ciudata situatie!….vad ca manechinul nu-si desprinde mainile de pe ghidon; din cauza asta cade’n cap. Aici este marea greseala!!…ca sa-ti protejezi capul trebuie sa lasi ghidonul si sa plonjezi cu bratele in fata si cu palmele pe asfalt asa cum am facut eu la peste 30 km/h cand acel caine maidanez s-a intors brusc si mi-a intrat la roata din fata. M-am ales doar cu julituri iar capul n-a atins soseaua absolut deloc. Aveam casca dar si manusi, evident.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − 5 =