Acum citesti
Cea mai ușoară bicicletă electrică din lume: Vivax Alpha

Cel mai ușor motor electric din lume, pentru biciclete, se află ascuns în seat-tube-ul cadrului, imediat sub tija de șa. Cu o putere de 200 W și un buton de ON și OFF care-l comandă, poți parcurge distanțe mai mari sau poți urca pante mai abrupte fără măcar ca ceilalți să bage de seamă.

Cu un acumulator de 5.5 Ah , Litium Ion, ce cântărește doar 850 de grame, motorul nu produce niciun zgomot perceptibil. Greutatea totală a sistemului Vivax Asist 4.0 , cu tot cu acumulator, este de doar 1.8 kg. Autonomia nu este atât de mare pe cât te-ai aștepta de la un e-bike clasic, însă utilizat 100% reușește să te poarte pe cărări timp de 60 de minute fără să depui vreun efort. Este compatibil cu orice cadru de MTB.

Prețul sistemului este însă destul de mare, dat fiind faptul că reprezintă o noutate absolută: 2.499 euro. Greutatea întregii biciclete, Vivax Alpha este și ea mică: 13.3 kg în echiparea cu furcă Magura Durin X100, frâne Avid Elixir și sistem de transmisie Shimano XT. Prețul bicicletei este de 3.999 de euro, mai mult de jumătate din această sumă fiind reprezentată de motorul electric.

Dacă ești dispus să plătești suma, te vei alege cu un e-bike cu motorul mascat ce nu va produce niciodată zgomot, deci nu te va da de gol atunci când îl vei utiliza în competiții.

Informații complete pe vivax-assist.com.

via Vivax

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − nine =