Acum citesti
Commencal Absolut SX Kyle Strait, o bicicletă multidisciplinară

Commencal-absolut-sx-KS-sideKyle Strait este un atlet cunoscut, cu multe titluri la Red Bull Rampage, podiumuri la mai multe discipline și apariții în filme de specialitate. Spre deosebire de majoritatea cicliștilor care doresc câte o bicicletă pentru fiecare disciplină, acesta a dorit o singură bicicletă pe care să o poată folosi la slopestyle, 4x sau dual slalom. Cei de la Commencal au încercat să îi facă pe plac și au creat o versiune îmbunătățită a modelului Absolut SX denumită Absolt SX Kyle Strait.

Strait a folosit deja bicicleta sa la Crankworx Rotorua, dar acum Commencal au decis că e timpul ca de ea să se poată bucura orice doritor, așa că au inclus-o în coleția lor pentru 2017.

Commencal-absolut-sx-KS-shock-600x400Fiind adaptată pentru mai multe discipline, Absolut SX folosește dimensiuni care sunt rar întâlnite pe cadrele normale. Aceasta folosește o curbă a suspensiei foarte progresivă, cu un start suplu și care se întărește pe parcurs, acest lucru încercând să facă bicicleta să păstreze aderența pe traseele de concurs dar și să reziste la aterizările după sărituri de la mare înălțime.

Absolut SX Kyle Strait are o cursă de 100 mm și are un raport de compresie a amortizorului mic pentru a nu-l forța peste presiunea sa maximă recomandată. În față, cadrul este proiectat pentru o furcă de 120 mm.

Commencal-absolut-sx-KS-rear-end-400x600Bicicleta păstrează roțile de 26, foarte rezistente, dar cu un ax de 150×12 mm pe spate care este puternic, rigid și oferă spațiu pentru anvelope late în cadru.

Cadrul este foarte rigid și are chainstay-uri foarte scurte de 395 mm, ceea ce ar trebui să îi permită să atace puternic virajele de pe cursele de slalom și 4x. Forma sloping și compactă a cadrului îi permite să faciliteze trick-urile. Cadrul este compatibil doar cu transmisii 1x.

Commencal-absolut-sx-KS-kyle-600x400Strait este foarte încântat de rezultatul final: un cadru rezistent, o platformă a suspensiei performantă, o bicicletă exact cum și-a dorit.

Cadrul echipat cu amortizor RockShox Super Deluxe va fi disponibil doar în culoarea roșu metalizat și în două dimensiuni: S/M și L/XL. Acesta va fi disponibil începând cu luna septembrie, prețul nefiind încă anunțat. Pentru mai multe informații puteți urmări pagina producătorului.

Sursa: bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − fourteen =