Acum citesti
Concursuri de enduro în România (2014)

Se pare că anul 2014 va fi bogat în concursuri de enduro, cel puțin mult mai bogat ca anul trecut când am avut pe scenă un singur astfel de concurs, Reșița Metal Enduro. Pentru anul în curs veștile sunt bune, deoarece din ce în ce mai mulți organizatori prind curaj și se avântă în organizarea unui astfel de concurs, al cărui fani ne-am declarat încă de la început.

Cât de curând, adică în luna aprilie, între 25 și 27, va avea loc Thermal Enduro 2014. Va fi organizat la Băile 1 Mai, platoul Beftia, în județul Bihor și va conține 5 trasee diferite. Vor exista două trasee tehnice și alte 3 mai simple care preponderent vor coborî, dar vor avea și câteva porțiuni de plat. Organizatorii menționează că distanțele care trebuie acoperite de la finish-ul unei etape până la startul celeilalte nu ar trebui să fie o problemă nici pentru cei mai slab antrenați, deoarece urcările sunt lejere.

 thermal_enduro

Vineri, 25 aprilie și sâmbătă, 26 aprilie, vor fi zilele dedicate antrenamentelor libere și ridicării pachetelor de concurs, iar duminică începând cu ora 09:45 se va da startul în prima manșă de concurs.

thermal_enduro_2

Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar mai multe detalii poți afla pe thermal-enduro.ro. Un site chiar reușit, printre altele!

Mai târziu, în luna iulie, în zilele de 4 și 5, va avea loc Ciucaș Enduro 2014, în Babarunca, județul Brașov. Organizator este Optim Bike Brașov, iar concursul va cuprinde 3 probe speciale ce însumează aproximativ 13 km și 2000 de metri diferență de nivel. Distanța totală cu tot cu etapele de legătură va fi de 30 de km.

cuicas_enduro

Înscrierile încep din 1 aprilie și sunt 80 de locuri disponibile. Alte detalii nu au fost momentan făcute publice, dar poți rămâne la curent cu noutățile pe pagina de facebook a organizatorului.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este EN du RO 2014, un nou concurs de enduro organizat la Baia Mare, județul Maramureș. Acesta va avea loc în data de 31 august 2014, însă mai multe detalii despre competiție nu au fost momentan făcute publice.

Cu siguranță există șanse reale să mai apară câteva astfel de competiții. Metal Enduro Reșița spre exemplu nu a fost încă anunțat, dar cu siguranță organizatorii se vor pune pe treabă cât de curând. De asemenea, există zvonuri că și în zona Câmpulung Muscel va fi organizată o competiție similară.

Câteva motive pentru care să participi la un concurs de enduro:

1.Disciplină nouă (cel puțin pe meleagurile noastre), deci tot ce-i nou trebuie încercat
2.Dificultate medie – în principal orice persoană cu un antrenament decent poate termina cursa
3.Cursele cu probe speciale sunt mult mai incitante
4.Porțiuni de urcare mai puține, deci porții triple de distracție
5.Taxa de înscriere decentă, dar locuri limitate

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − eighteen =