Acum citesti
Continental reintroduce Grand Prix 4-Season 28c plus noul 32c

grand-prix-4-season-race-s1-01Continental produce multe modele de anvelope care sunt referințe mondiale în domeniul lor. La șosea, majoritatea producătorilor își compară modelele cu anvelopa considerată perfectă, Continental Grand Prix 4000sII. La MTB, X-King e considerată de multă lume anvelopa perfectă.

În domeniul cursierelor, Continental mai are un model foarte renumit și apreciat: Grand Prix 4-Season, anvelopă specială all-weather, fantastică de la arșița de vară până la ploile și zloata de iarnă, de la asfaltul perfect până la pavate deteriorate sau off-road ușor. Modelul are un profil neschimbat de foarte mulți ani, dovadă clară a calităților acestuia.

Dacă până acum doi ani acesta era disponibil în balonaje de 23, 25 și 28 mm, anul trecut modelul de 28 mm a dispărut din ofertă, apărând în schimb GP 4000sII de 28. Astfel, printr-o decizie cel puțin dubioasă, anvelopa perfectă de drumuri proaste a dispărut fix în dimensiunea ei perfectă!

4seasonLucrurile însă s-au schimbat mult în ultimii ani, iar cursierele endurance și gravel au început să folosească standard anvelope de 28 sau de multe ori chiar 32 mm, iar Continental practic nu mai avea în ofertă o anvelopă pe aceste mărimi suficient de rezistentă dar și suficient de ușoară și performantă! Zilele trecute am descoperit cu surprindere că gama s-a îmbogățit din această toamnă: a reapărut modelul de 28 mm și mai ales a apărut și o versiune de 32 mm, perfectă pentru gravel bike-uri și cursiere care vor fi scoase ocazional de pe asfalt! Iar greutatea de doar 320 g este cel puțin impresionantă pentru modelul de 32 mm. Păcat însă că nu este oferit momentan niciun model tubeless, Continental rămânând în urmă la acest capitol față de ceilalți mari producători, din motive necunoscute…

Pe lângă profilul perfect ales pentru suprafețe variate, 4-Seasons oferă protecție la pană Double Vectran Breaker și protecție la tăierea marginilor Dura-Skin.

vectran-cutaway-01Double Vectran Breaker reprezintă două straturi de țesătură din aramidă foarte rezistentă așezate sub calea de rulare, straturi ce împiedică străpungerea anvelopei de către obiectele contondente peste care trece. Materialul este identic cu cel folosit la vestele antiglonț.

duraskin-cutaway-01Dura-Skin reprezintă o țesătură de poliamidă aplicată peste structura de rezistență a anvelopei. Aceasta stă sub stratul de rulare, dar pe laterale iese la suprafață. Rolul ei este de a evita tăierea anvelopei și face o treabă foarte bună.

Este de remarcat că aceste protecții nu adaugă o greutate foarte mare, diferența de greutate la dimensiunea 23c între 4-Seasons și 4000sII este de sub 20 g!

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina producătorului și sperăm ca în viitorul apropiat anvelopele să se regăsească și pe pagina importatorului în România!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =