Acum citesti
Copenhaga continuă construcția autostrăzilor pentru bicicliști

Capitala europeană ce are 37% din trafic realizat pe bicicletă și-a onorat acest statut acum câteva săptămâni când a deschis prima Copenhagen Cycle Super Highway. Rețeaua de drumuri special concepute pentru biciclete face legătura între capitala daneză și Albertslund, o suburbie aflată la 22 de kilometri depărtare de aceasta, și cuprinde pe lângă pista generoasă pentru bicicliști și alte facilități, precum pompe pentru umflat roțile, semafoare care permit o circulație fluentă, suporturi de sprijinit picioarele cât timp se așteaptă culoarea verde și un număr mic de intersecții.

Această veritabilă autostradă este prima dintr-o rețea mai amplă, ce urmează a fi construită și care, la finalizarea ei, va însuma peste 300 de kilometri. Autoritățile daneze estimează că creșterea numărului de locuitori care folosesc bicicleta va duce la o economie în sistemul sanitar public de circa 40 de milioane de euro. În total, 22 de municipalități vor participa la proiectul prin care se vor materializa aceste autostrăzi pentru bicicliști.

Vezi Comentarii (6)
  • @vali
    Nu sunt de pe Marte. Marte e colea, aproape. Sunt din alta dimensiune. Auzi, economii la bugetul de sanatate! Noua ne trebuie masini, dom`le, nu fleacuri.

  • Oau, ce dor ma apuca de Dk cand citesc randurile astea. Oricat ai fi impotriva pedalatului, daca ai vedea ce au danezii te ia cu placere. Din pacate la noi mai trebuie sa treaca 172 de ani sa ne apropiem de ei…se investeste nespus de mult in om, in conditii de viata, si in orice e nevoie de o viata sanatoasa.
    La noi, era sa treaca unu peste mine in intersectie, neacordandu-mi prioritate. Superb!

  • Nu pot zice ca nu ai dreptate, adi, dar trebuie sa ai in vedere ca Danemarca este o tara: a) din Vestul civilizat (putem dezbate mult ce semnifica acest termen) si b) este o tara nordica. Danezii sunt un cu totul alt popor, mai rece, mai serios, cu alte valori decat ale noastre si multe alte diferente de acest fel pe care le cunosti mai bine ca mine din moment ce spui ca ai fost acolo. Nu sper la asa ceva in Romania anilor viitori, dar in acelasi timp doresc sa vad o evolutie, macar minora, a mentalitatii si, implicit, a deschiderii spre alte vehicule care nu poarta cu ele simbolul unui statut social. Cu alte cuvinte, mai trebuie sa asteptam…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =