Acum citesti
Cu bicicleta la metrou

Exista deja primele semne pozitive din partea autoritatilor, in ceea ce priveste accesul biciclistilor in subteran, in weekend-uri. Dupa lansarea dezbaterii publice de saptamina trecuta, cei de la Metrorex au primit suficiente cereri din partea biciclistilor, astfel incat proiectul sa se apropie de realizare.

Vor fi montate si suporturi speciale de biciclete la intrarea in statiile de metro, astfel incat doritorii sa se poata deplasa mai usor catre locul de munca. Pentru weekend-uri este luata in considerare propunerea de a avea acces direct cu bicicleta in metrou, dar contra cost.

Iata ce prevede comunicatul de presa al celor de la Metrorex :

Din dorinţa de a se adapta cerinţelor clienţilor fideli ai călătoriei cu metroul, şi care utilizează sau nu şi bicicleta în deplasările cu metroul, Administraţia Metrorex lansează o dezbatere publică pentru a determina părerea călătorilor pentru două idei:

  • Daca este considerată utilă amplasarea în zona staţiilor de metrou a unor suporturi pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizării metroului şi care sunt aceste staţii în opinia utilizatorilor.
  • Dacă există utilizatori ai metroului care în zilele de sfârşit de săptămână doresc să poată transporta bicicleta în interiorul trenurilor de metrou pentru a se deplasa spre diverse locuri de agreement.

Publicul călător este rugat să-şi exprime punctul de vedere pe adresa [email protected] în perioada 15 martie-15 aprilie 2010.

Rezultatele vor fi făcute publice în jurul datei de 1 mai 2010.


Vezi Comentarii (4)
  • Buna ziua ,
    Cred ca este utilă amplasarea în zona staţiilor de metrou a unor suporturi pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizării metroului .
    Eu folosesc bicicleta in weekend pentru diverse deplasari sau pentru plimbarea in parc .
    Daca as avea acces cu bicicleta la metrou , as ajunge usor in parcuri .
    Sper sa luati o decizie pozitiva asupra accesului la metrou cu bicicleta .
    Va multumesc

  • super tare , si eu sunt pentru!!! si pentru amplasare si pt deplasarea cu bicla in metrou….macar in weekend!! si chiar si pe bani!!

  • Nu inteleg de ce te-ai deplasa cu bicicleta, cu metorul 🙂 , doar in cazul in care este stricata.
    Si oricum nu conteaza daca pun „suporturi speciale de biciclete” pentru ca nu sunt in stare sa puna pe cineva sa pazeasca si respectivul suport si se v-a intampla ca in cazul vecinului meu, caruia i-au furat bicicleta cu gard cu tot.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 1 =