Acum citesti
Cu GeoOrbital poţi transforma rapid bicicleta în e-bike sau invers

geoorbital-e-bike-motorized-front-bicycle-wheel-0-600x383Cele mai multe kit-uri de conversie a bicicletei în e-bike necesită modificări sau componente montate pe cadru, cum ar fi cabluri sau senzori. Cei de la GeoOrbital s-au gândit la un sistem simplu care elimină nevoia de senzori şi de cabluri, fiind nevoie doar de un mic buton pentru acceleraţie pe ghidon. Faţă de alte modele, acesta permite şi rularea fără a pedala, dar şi ca asistenţă la pedalare.

geoorbital-e-bike-motorized-front-bicycle-wheel-1În afară de butonul de acceleraţie, tot sistemul este inclus în roata din faţă. Partea interesantă e că doar janta cu anvelopa se rotesc, restul este fix, ceea ce reduce mult consumul de energie electrică.

geoorbital-e-bike-motorized-front-bicycle-wheel-2-600x574Kit-ul este disponibil pentru roţi de 26 şi 700c, acesta montându-se foarte simplu, doar prin înlocuirea roţii din faţă şi prinderea celei noi cu un QR normal. Corpul motorului se fixează pe furcă prin benzi velcro iar maneta de acceleraţie se montează pe ghidon. Bateria se poate demonta, astfel că prin transportul unei baterii suplimentare se poate dubla autonomia. De asemenea, bateria are porturi USB pentru a putea încărca telefonul sau alte dispozitive.

Un alt aspect important este că sistemul are şi capacitatea de a recupera energia atunci când nu este folosit motorul (la frânare sau la coborâri) şi de a reîncărca în acest timp bateria.

Anvelopa este plină cu spumă de densitate mare care cântăreşte şi se comportă identic cu o anvelopă tradiţională cu cameră, dar nu va face pene. Janta este normală, aşa că va funcţiona cu frânele instalate pe bicicletă.

Produsul a fost lansat pe Kickstarter şi a fost deja finanţat cu o sumă de câteva ori mai mare decât cea necesară. Ofertele foarte bune s-au terminat, dar kit-ul mai poate fi încă comandat la preţul de 699 USD, destul de puţin faţă de preţul final anunţat de 950 USD.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina producătorului şi pe cea a campaniei Kickstarter.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − six =