Acum citesti
Cum primești amendă dacă circuli cu bicicleta pe carosabil

Ariel Constantinof scrie pe blog-ul său despre întâmplarea de ieri, când a primit 420 de lei amendă pentru că a circulat cu bicicleta pe carosabil. Povestea este mai degrabă tragicomică și spune multe despre încâlcelile din lege de care ne putem lovi într-un moment sau altul.

Este bine de știut de asemenea că poți primi amenda pentru lipsa claxonului pe bicicletă, lipsa frânelor pe ambele roți și lipsa luminilor corespunzătoare (alb în față și roșu în spate), care se sancționează cu câte 220 de lei. Fiecare.

Întreaga pățanie, poate fi citită pe blog-ul său.

via Arielu.ro

Vezi Comentarii (15)
  • Va rog sa cautati pe net(facebook) unu cu numele de Daniel Ene,el pretinde ca are ani buni pe bicicleta dar dupa parerea mea a fost,este si va fi cel mai prost din curtea scolii…are un DA din partea mea,sigur ajunge in finala

  • Daca ai adeverinta ca mergi la deal nu primesti amenda.

    Frana trebuie sa fie eficace. E un fel de inexactitate in articol:

    Art. 14 În circulaţia pe drumurile publice bicicleta trebuie să fie:

    a) prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace;

  • Deci.. pe carosabil nu avem voie… pe trotuar nu-i voie.. atunci mai ramane sa circulam doar prin paduri sau pe la mama naibii prin curte. Nu ma-as mira daca pe langa, claxon, faruri, stopuri ( si alte multe prostii gen ochi de pisica pe roti de parca ne-am da cu biciclete de circ) sa ne mai ceara si semnalizari si cauciucuri de iarna. Traiasca Politia Romana… cam asa cum traieste si mortul din cimitir.

  • 420 de Ron am primit si eu in vara anului trecut din motivul ca nu m-am asigurat intr-o intersectie… si ghiciti ce intersectiea era goala plus de asta eu m-am asigurat din timp pentru ca aveam vizibilitate spre ori ce unghi al intersectiei ma rog discutia cu DOAMNA POLITISTA a denaturat…niste boschetari!

  • Vlad, exista prevederi si pentru mersul pe zapada cu bicicleta. Daca nu ai nevoie de permis nu inseamna ca nu trebuie sa respecti legea.
    Pe carosabil ai voie, cu exceptia sectoarelor de drum unde apare indicatorul „Interzis bicicletelor”. Logic, nu? Pe trotuar nu ai voie, tot prin lege. Exceptie face situatia in care pista de bicicleta este chiar pe trotuar, cazul cel mai intalnit (pana de curand, in Bucuresti) la noi.
    Mama ce bune erau niste cursuri de educatie rutiera in scoala…

  • Uitati-va cu atentie ce scrie in procesul verbal: „fara a respecta indicatorul ‘Accesul interzis bicicletelor'”… deci amenda nu e degeaba si e foarte corecta. Si eu sunt biciclist, dar in acelasi timp si sofer si nu-mi place cand vad viteji din astia care merg ca descreieratii pe unde le tuna lor. In plus, se stia de multa vreme ca pe Lascar Catargiu nu e voie cu bicicleta. Se poate merge lejer pe trotuarele de alaturi, unde era o „pista”.

  • In procesul verbal scrie ca nu s-a respectat indicatorul „Acesul interzis bicicleta”. Deci domnul Constantinof s-a riscat si s-a fript.

  • Cum ba sa dai unui biciclist 420 lei amenda ce legi sunt atea baaa. Unuia cu bolid de esnpe mii de cai cat ai dai ? Cred ca si plitaiul ala daca ar fi putut sa ia spaga de la biciclist nu ar mai fi dat amenda. Ce amenzi risca un taximetrist care sta pe trecerea de pietoni ? Sau cei care sta in satia de autobuz? Sunt revoltat! In ultimele zile am auzit cel putin de 3-4 cazuri de biciclisti amendati.

  • Politia tine cu soferii. In centrul Bucurestiului sunt mii de masini parcate ilegal, dar nu se da nici o amenda. Biciclistii oricand vor pierde o disputa in fata politiei. Sa nu fie legat ceva cu vanzarile de masini si consumul de produse petroliere, adica ceva de sus 😉

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × three =