Acum citesti
Cum va arăta traseul de Cross Country al Olimpiadei de la Londra 2012

Traseul de Cross Country al Olimpiadei a fost amenajat în Essex, la ferma Hadleigh, fiind o construcție nouă ce va pune la grea încercare pe cei 80 de cicliști (50 masculin, 30 feminin) care vor lua parte la această competiție.

Noul traseu se va desfășura pe o distanță de 4.6 km și a necesitat instalarea a 500 de tone de piatră dar și nisip sau macadam, pentru întărirea solului în caz că ploaia va fi prezentă în ziua competiției. Organizatorii declară că va fi un traseu foarte rapid, secțiunea cu pietre fiind cea mai spectaculoasă.

Secțiunea Triple Trouble (vezi harta) se desfășoară pe pietre și va permite concurenților să decidă  coborârea pe care doresc s-o abordeze. Snake Hill este o urcare scurtă, dar măiestria va consta în abordarea foarte rapidă a virajelor. The Rock Garden este cea mai spectaculoasă secțiune a traseului, are o lățime de 6 metri și o lungime de câteva sute de metri. Pe această secțiune este important ca concurenții să găsească cea mai rapidă linie.

Favoriții acestei ediții la masculin (12 August 2012) vor fi Ralph Naf (Elveția), Nino Shurter (Elveția), Florian Vogel (Elveția), Julien Absalon (Franța), Manuel Fumic (Germania) și Jaroslav Kulhavy (Cehia), pe când la feminin (11 August 2012) vor concura pentru primele locuri ale podiumului Gunn Rita Dahle-Flesja (Norvegia), Catherine Pendrel (Canada) și Julie Bresset (Franța).

Galerie foto:

Filmul de prezentare al traseului (de la cursa de inaugurare):

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + fifteen =