Inregistrare | Autentificare | Parola uitata?                                           
Ghidul gelurilor energizante
Pe măsură ce devii tot mai cuprins de microbul ciclismului și începi să fac ...
Cursul de mecanică revine
La cererea voastră vom relua cursurile de mecanică, pe care le putem susține ...
Home-trainer și rulouri: Modele, prețu...
Iarna și-a intrat în drepturi, dar nu acesta ar trebui să fie principalul mob ...

FreeRider.ro > Noutati > Cursiere > Cursiera Concept Rael


Cursiera Concept Rael

Free Rider 21 January 2011 1


Rael a fost conceptă de către Evan Solida, care dorește pe această cale să atragă atenția asupra noilor concepte pe care le vom întâlni pe biciclete, în viitorul apropiat. În primul rând, cursiera concept beneficiaza de sistemul cu cameră video de la Cervellum (click pentru detalii), ce acționeză precum o oglindă retrovizoare. Imaginile sunt transferate către un display de dimensiuni decente, montat pe ghidonul cursierei.

În al 2lea rând, Evan Solida a lucrat la câteva puncte cheie ale cursierei pentru a-i îmbunătăți performanțele. Capacul tijei de ghidon a fost înlocuit de un led care indica nivelul de încărcare al acumulatorului pentru schimbătoarele electronice Shimano Di2. Manetele pentru schimbarea pinioanelor și cele de frână sunt integrate și utilizeaza un pivot plasat la baza acestora, pentru o rapiditate mai mare în schimbările treptelor dar și pentru o forță mai mare de frânare.


Frânele sunt ascunse fie în furcă, fie în cadrul basculei, pentru a oferi o aerodinamicitate crescută dar și un aspect mai curat. În ciuda faptului ca tija de ghidon este înaltă, unghiurile cadrului se aseamănă foarte mult cu cele ale cursierelor actuale. Greutatea totală a cursierei ar urma să fie de 6.78 kg.


via | bicycledesign.netRămâi la curent cu ultimele noutăți. Abonează-te la newsletter!

Ai intrebari despre biciclete sau componente? Le asteptam pe forum !

1 comentariu »

Lasa un raspuns »
*