Acum citesti
Frapanta Falco V – mai puţină culoare, mai multă aerodinamică

Anul trecut Falco a lansat bicicleta de triatlon cu cadru în formă V ce dispunea de un design demn de un film SF. Anul acesta culorile s-au mai cuminţit însă nu şi performanţele aerodinamice.

Falco V triatlon 2015 1

Întrucât bicicleta are un cadru care elimină ţevile seat tube şi seatstays şi frecarea cu aerul este mai mică. Iar realitatea nu poate fi departe de adevăr de vreme ca Falco a conceput această bicicletă împreună cu 4 Universităţi diferite şi cu firme care proiectează avioane de vânătoare pentru armată. Aşadar înfăţişarea bicicletei nu este întâmplătoare. Cadrul are 1700 gr, furca 550gr, iar ţevile cadrului sunt NACA seria 6.

Pipa este ajustabilă pe înălţime lucru care elimină nevoia folosirii distanţierelor. Banda de pe head tube este acolo pentru a proteja cadrul de zgârieturile provocate de furca externă. Faţă de anul trecut una din diferenţele pe care le prezintă noul cadru este porţiunea din spatele head tube-ului care acum este îngropată. La versiunea anului trecut aici era o umflătură.

Bidonul de apă este aerodinamic şi se integrează perfect în cadru. Dedesubtul bidonului se află compartimentul pentru acumulatorul transmisiei electronice. Tija de şa oferă reglaje de la 75 la 82 grade şi, în ciuda aparenţelor, înălţimea este reglabilă.

Cadrul poate fi folosit cu transmisie mecanică sau electronică, iar preţul pentru frameset este de 4.000 $.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 19 =