Acum citesti
Adevărații VeloPrieteni organizează brevetele naționale RANDONNEURS ROMÂNIA 2016

După participarea în premieră, în 2015, a cicliştilor români la ”monumentul” turelor de anduranță, Paris-Brest-Paris (1.230 de km cu limită de timp de 90 de ore), tot mai mulți cicliști din România și-au exprimat dorința de a lua parte la astfel de evenimente, adevărate provocări cu tine însuți, nu competiție cu ceilalți. Aici sunt prezenți sportivi care doresc să-și testeze limitele personale combinând ciclismul de anduranță cu cicloturismul.

Începând cu acest an, Asociația Adevărații VeloPrieteni România va organiza brevete naționale cu startul în București astfel:

– ROVELO 200, brevetul de 200 de km cu timp limită de 13h30min;
– ROVELO 300, brevetul de 300 de km cu timp limită de 20h00min;
– ROVELO 400, brevetul de 400 de km cu timp limită de 27h00min;
– ROVELO 600, brevetul de 600 de km cu timp limită de 40h00min.

Traseele propuse sunt omologate de Audax Club Parisien, organizatorul cursei din Franța, care are loc din 4 în 4 ani. Pentru obținerea unui brevet, acesta trebuie parcurs în timpul limită menționat. Obținerea tuturor celor patru brevete în timpul aceluiași an oferă titlul de SUPER RANDONNEUR.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru fiecare dintre brevete și titlul de SUPER RANDONNEUR, participanții primesc contracost medaliile aferente din partea clubului francez.

Toate cele patru brevete organizate în 2016, la București, vor face parte din Cupa AV-ROVELO 2016 (prima ediție), urmând ca Asociația Adevărații VeloPrieteni România să ofere diplome de participare tuturor celor care iau startul și termină cursele, indiferent de timpul în care reușesc acest lucru. Totodată, tuturor celor care participă și termină toate cele patru curse în acest an, indiferent de timpii înregistrați, li se vor oferi Cupa AV-ROVELO 2016.

În funcție de calendarul competițional, se are în vedere organizarea și în anii dintre edițiile turei Paris-Brest-Paris a unei ture de anduranță de minimum 600 de km, cu diferență de nivel de peste 10.000 de metri, sub denumirea SUPER RANDONNEE ROMÂNIA.

Cursele de anduranță nu sunt o competiție, așadar, oficial, nu se va întocmi un clasament al participanților.

Aceste brevete vor fi organizate de Asociația Adevărații VeloPrieteni România cu sprijinul ROVELO Biciclete.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 5 =