Acum citesti
Au mai rămas doar 19 zile până la BikeXpert Alpine Challenge!

Da, vorbim aici de un concurs nou nouţ, un concurs aflat la prima ediţie, un concurs cu startul în oraşul Pucioasa. De ce sună promiţător? Ei bine evenimentul nu duce lipsă de motive. În primul rând este organizat de BikeXpert, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare în lumea bicicliştilor. BikeXpert, cunoscut înainte sub numele AsSport Florescu, face parte din viaţa noastră, a bicicliştilor, încă din 2002. Apoi traseul cursei BikeXpert Alpine Challenge este făcut de biciclişti pentru biciclişti, la propriu! Echipa de concurs BikeXpert Racing Team s-a ocupat personal de alegerea traseului şi de amenajarea acestuia. Nu în ultimul rând zona de concurs este excelentă. Cursa se va desfăşura în Munţii Leaota şi in Subcarpaţii de Curbură. Însă accesul la start va fi extrem de facil întrucât se va pleca chiar din oraş.

Organizatorii au ales să ofere concurenţilor două trasee, unul lung şi unul scurt. Dacă cel scurt, de 35 km şi 900 m diferenţă de nivel, este destinat majorităţii cicliştilor care dispun de o experienţă şi antrenament mediu, traseul lung, de 70 km şi 2.300 m diferenţă de nivel, sună mai mult a provocare pentru sportivii amatori şi profesionişti, cifrele de mai sus sugerând o înclinaţie medie pe urcare de până la 7% potrivit Google Earth.

Afirmaţiile de mai sus sunt întărite şi mai mult de faptul că traseul lung va duce concurenţii până la altitudinea de 1.710m, pe vârful Romanescu din munţii Leaota. Traseul foloseşte aproape toate suprafeţele de rulare, de la asfalt şi pietriş la drumuri forestiere, poteci, single track şi rădăcini.

În cele 19 zile cât au mai rămas începând de azi te poţi înscrie achitând o taxă de 70 Lei dacă o faci până pe data de 11 septembrie online sau 12 septembrie la magazinul BikeXpert din Bucureşti. La faţa locului te mai poţi înscrie însă taxa este de 90 Lei.

Acestea fiind spuse te invităm să urmăreşti clipul de mai jos unde echipa de organizare prezintă traseul, iar noi vom pune mâna să studiem bine traseele încărcate pe Bikemap.net. Spor la pedalat!

[youtube id=”JlUS4_2tTMs” width=”600″ height=”350″]
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 1 =