Acum citesti
Călătorie între Cer și Pământ anunță traseul pentru 2016

Anul acesta cei trei organizatori ai cursei Călătorie între Cer și Pământ, Asociația Transalpinbike, Societatea Națională a Sării SALROM și Primăria Tg. Ocna, au pregătit cel mai grozav traseu de mtb xc din câte există în România și n-ar fi surprinzător chiar din lume. Călătorie între Cer și Pământ, de la Târgu Ocna, are loc duminică pe 2 octombrie și este concursul care te duce inclusiv în subteran, prin tunelurile crepusculare din Mina Trotuș.

foto dragos constantin
foto dragos constantin

Călătorie între Cer și Pământ este un concurs de ciclism offroad cross country al cărui traseu are 15 km. Este o buclă ce va fi parcursa de cât mai multe ori timp de 120 minute cât durează concursul. Startul se dă din piața Primăriei la ora 12 și se pleacă direct în viteză maximă pe străzile orașului.

foto cristian vasile 02
foto cristian vasile

În scurt timp se ajunge la porțile minei și după câteva șicane strânse se intră cu bicicleta prin depozitele de sare.

foto george david 02
foto george david

Acestea sunt traversate în mare viteză după care vine partea „exotică” a concursului, se intră în tunel.

foto cristian vasile 01
foto cristian vasile

Tunelul este luminat însă doar sporadic, așadar regulamentul concursului obligă concurenții să instaleze lumină albă și roșie la bicicletă. Partea subterană a traseului are în jur de 7 km, așadar jumătate din lungimea totală.

foto cristian vasile 04
foto cristian vasile

Avem în jur de 3 km de coborâre fulminantă până la adâncimea de -240 m, după care concurenții ajung în partea turistică a minei, zona spațioasă și luminată feeric. Aici avem în jur de 600 m după care începem urcarea, alți 3 km spre suprafață. Totul trebuie făcut, evident, în cea mai mare viteză.

foto cristian vasile 03
foto cristian vasile

Ajunși la suprafață, la lumină naturală, la soare, nu durează mult până când părăsim asfaltul și intrăm pe forestiere. Suntem în continuare în urcare. Forestierele fac loc încet-încet drumurilor de iarbă care și acestea se transformă în poteci. La final ajungem în zona cea mai înaltă a traseului, la altitudinea „puțin impresionantă” de 533m. Altitudinea nu este mare însă peisajul care te întâmpină acolo este cât se poate de mioritic și plăcut.

foto-mihai-denes-ccp15-019
foto mihai denes

Se vehiculează mult partea asta cu „peisaj frumos”, dar la un concurs nu prea ai timp de admirat peisajul. Totuși la Călătorie între Cer și Pământ nu este exclus ca după urcarea destul de grea să vrei să-ți tragi sufletul câteva zeci de secunde aici, în vârfu’ dealului. În acel moment îți vei putea relaxa minte și privirea cu imaginea dealurilor verzi, a pădurilor și a orașului care se vede jos în vale.

foto mihai denes ccp15 045
foto mihai denes

De aici este doar la vale! Vei începe pe poteci de iarbă, mai întâi mai precaut, după care se intră în pădure, iar potecile devin de pământ. Viteza crește și la fel gradul de dificultate.

foto petrut floroiu 06
foto petrut floroiu

La un moment dat poteca devine foarte abruptă. Aici unii concurenți vor dori poate să se dea jos de pe bicicletă însă în același timp, cei cu mai multă experiență vor avea ocazia să depășească mult. Nu este ceva periculos, nu sunt rădăcini sau bolovani mobili, ci doar înclinație destul de mare, dar suficient pentru ceva mai multă adrenalină.

foto-george-david-ccp15-001
foto george david

În continuare poteca se mai lățește și în scurt timp se intră iar pe asfalt. Fiind în continuare la vale viteza este amețitoare așa că trebuie puțină atenție la obstacole și viraje. După care se reintră în oraș sosind în piața Primăriei.

Însă ineditul nu s-a terminat! Înainte de începe o nouă tură mai ai o probă specială. Vei traversa prin Primărie! Da, traseul de concurs trece inclusiv prin clădirea Primăriei, iar pentru a intra ai două opțiuni – fie alegi rampa de acces, pe care poți pedala, dar care este mai lungă și presupune două viraje strânse care te pot încetini mult, fie urci câteva trepte – dar pentru care e posibil să fie nevoie să te dai jos de pe bicicletă. Alegerea e a ta!

foto george david 07
foto george david

După care bagi gonetă pe holurile Primăriei, viraj la dreapta, dar atenție că pe jos e gresie, sari câteva trepte și ești afară.

foto george david 09
foto george david

Cam acesta ar fi traseul de la Călătorie între Cer și Pământ 2016. Nu prea lung însă plin de „probe speciale”. Cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești!

Înscrierile au început și se pot face aici. Taxa este în valoare de 50 lei până pe data de 11 septembrie, după care crește. Exista o ofertă specială pentru membrii grupului Adevărații Veloprieteni cu vechime de minimum 1 luna, care dispun de 20 lei reducere la taxa de înscriere.

Traseul de concurs poate fi studiat în detaliu aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =