Acum citesti
Ciclaton ziua întâi: Sibiu – Târgu Mureş 150 km

Miercuri 2 septembrie am pornit la Ciclaton, velo-evenimentul care susţine educaţia în România prin sprijinirea a 5 cauze educaţionale – Dă-ţi pasiunea mai departe, De-a Arhitectura, Grow, Impact şi Zburd. Susţinerea se face prin atragerea de donaţii care se pot face aici.

ciclaton 2015 ziua 1 01Am plecat cu toţii din Pţa. Mică din Sibiu, ziua anunţându-se călduroasă încă de dimineaţă. Kilometri au trecut repede pe sub roţile cursierelor însă uşor nu a fost. La soare am înfruntat temperaturi de 40 de grade, iar urcările, chiar dacă majoritatea doar de 6-8%, deveneau din ce în ce mai abrupte pe măsură ce nivelul energiei scădea. Din fericire pauzele au fost suficient de dese şi la timp organizate pentru a ne reîntregi resursele.

ciclaton 2015 ziua 1 02La Mediaş şi Sighişoara am făcut pauze mai lungi, inclusiv de masă, ocazie cu care s-au alăturat grupului şi cicliştii temerari care s-au înscris să pedaleze doar pe anumite secţiuni ale traseului.

ciclaton 2015 ziua 1 08Temperaturile mari de peste zi ne-au obligat să ne mai oprim din când în când, făcând pauze neprogramate pe la buticurile de prin sate pe care le goleam de lichide spre fericirea proprietarilor.

ciclaton 2015 ziua 1 03Ziua s-a încheiat la Târgu Mureş pe platoul Corneşti unde staff-ul a organizat o sosire chiar frumoasă pentru ciclatoniştii care au avut de urcat până aici ultimii kilometrii ai etapei pe cele mai mari rampe ale zilei, de peste 13%. Dacă scăpasei de crampe musculare, acum era momentul în care puteai recupera cu succes.

Joi ne aşteaptă un nou traseu: Tg. Mureş – Reghin – Cluj Napoca, 135 km cu o diferenţă de nivel de 1100m. Temperaturile mari sunt anunţate că vor fi alături de noi în continuare.

Susţineţi şi voi cauzele educaţionale cu o donaţie simbolică aici.

Dacă doriţi să susţineţi în special cauza educaţională „De-a Arhitectura” pentru care pedalează colegul nostru de redacţie Dan Mazilu, o puteţi face aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 16 =