Acum citesti
În toamnă avem concurs de mtb xco în Delta Văcărești

Un nou concurs urban își anunță desfășurarea pentru finalul acestui sezon. Este vorba de un concurs pentru mtb care va avea loc în Delta Văcărești din sud-estul Bucureștiului. În ciuda locației, concursul este gândit să nu afecteze fauna și flora locală.

Foto: Helmut Ignat – parcnaturalvacaresti.ro

Organizatorii, Asociația Parcul Natural Văcărești și BikeXpert Racing Team, plănuiesc un concurs de ciclism offroad care să se desfășoare la final de an, undeva în lunile noiembrie sau octombrie. Perioada a fost aleasă în așa fel încât activitatea avifaunistică să fie cât mai redusă. Cu alte cuvinte păsările migratoare găzduite de deltă să fie plecate deja spre țările calde.

O altă măsură luată pentru a nu deranja locul este legată de traseul pe care se va desfășura concursul. Acesta va fi amplasat în afara zonei de protecție, pe dig și pe exteriorul digului. Traseul va include și porțiuni din drumul central forestier din deltă.

Sursa – facebook.com/bikeXpertracing

Traseul competițional va avea între 4 și 6 km și pentru că va fi un concurs de tip XCO, această buclă va fi parcursă de concurenți de mai multe ori. De precizat este și faptul că numărul de participanți va fi limitat la un număr destul de mic, tot pentru a limita impactul asupra locației.

Data concursului cât și denumirea acestuia nu au fost încă stabilite. Vom reveni cu detalii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 1 =