Acum citesti
Mitas 4 Islands MTB – maratonul pe etape „la îndemână”

Cum la noi maratoanele mtb pe etape încă nu sunt la modă, ne-am uitat în jur să vedem ce se mai întâmplă pe la vecini. Așa am aflat că în Croația are loc cursa Mitas 4 Islands MTB cu patru etape. Este un concurs inedit datorită traseelor etapelor care fiecare se desfășoară pe o altă insulă din vestul Croației.

Avem așadar patru zile și practic patru concursuri consecutive, iar mulțumită distanțelor de concurs, diferențelor de nivel și mai ales pentru că sunt doar 4 etape, Mitas 4 Islands MTB poate însemnă pentru tine introducerea la acest tip de concurs – maraton mtb pe etape.

Prima zi are startul pe insula Krk. Concurenții au de pedalat 65 km și de urcat 1660 m.

A doua zi etapa pleacă de pe insula Rab unde se parcurg 66 km și 1120 m diferență de nivel.

A 3a etapă are startul pe insula Cres. Participanții au de pedalat 69 km și o diferență de nivel de 1500 m.

Ultima etapă are loc pe insula Losinj și este mai ușoară, traseul având doar 40 km și 975 m diferență de nivel.

Prețurile pentru înscriere sunt mai mari decât cele cu care suntem obișnuiți însă nu trebuie să uităm că avem de a face cu 4 concursuri într-unul. Taxa „last minute” este de 350 euro / persoană și include: dreptul de a concura, cronometrare electronică, punctele de alimentare, marcarea traseului, instrucțiuni de navigare, traseul în format GPX, număr de concurs pentru bicicletă și tricou, materiale de identificare pentru bagaje, tricou finisher, asistență medicală, servicii de recuperare în caz de abandon, pasta party după fiecare etapă, parcare păzită pentru biciclete, zonă service pentru biciclete, servicii de spălare a bicicletei după fiecare etapă, petrecere la final de concurs, transfer cu vapor între etape, transferul bicicletei pentru fiecare etapă, transferul bagajelor pentru fiecare etapă, parcare gratuită la startul concursului. În preț nu este inclusă asigurarea medicală, cazarea și unele transferuri cu vaporul. Practic prețul de aproape 400 lei pe zi nu mai pare atât de mare când detaliezi toate aceste servicii incluse.

În cazul în care vrei să participi și să te bucuri de condițiile unui maraton mtb veritabil pe etape, desfășurat într-un peisaj montan la malul mării, ceva ce la noi nu găsești, atunci grăbește-te. Ultimele 100 locuri se ocupă repede.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 2 =