Acum citesti
Punem roţile educaţiei în mişcare, la Ciclaton 2015

În perioada 2-6 septembrie redactorul nostru Dan Mazilu va participa la cea de-a doua ediţie a Ciclaton, organizată de Fundaţia ADEPT Transilvania. Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd” al Asociatiei ROI. Evenimentul este susţinut de Orange Romania şi HTC, ca parteneri strategici.

Si anul trecut Freerider a sustinut evenimentul Ciclaton propagand in comunitatea de biciclisti cauzele educationale sustinute de biciclisti incercand sa atraga cat mai multe donatii.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment.

echipament ciclaton 2015Ciclaton va aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea că educația îmbogățește. Cauzele evenimentului pot fi susținute de către publicul larg prin contribuții raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniștilor de anduranță, prin donații fixe către ciclatoniștii temerari, cât şi prin donaţii directe către cauze. Înscrieri și mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.

ciclaton-2014-dan-mazilu_17În 2014, Ciclaton a pornit de la iniţiativa a doi voluntari care şi-au dorit să unească pasiunea pentru sport şi implicarea în viaţa comunităţii într-un eveniment la care fiecare dintre noi să poată contribui. Anul acesta, ne bucurăm foarte mult că Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le susţinem, iar numărul cicliştilor de anduranţă s-a dublat. Avem deja un număr foarte mare de susţinători şi suntem convinşi că cea de-a doua ediţie va aduna şi mai mulţi oameni care cred că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare in comunitatea din care facem parte, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Fundaţia ADEPT Transilvania.

ciclaton-2014-dan-mazilu_21Circuitul complet al Ciclaton 2015 va începe și se va încheia în Sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu.

ciclaton-2014-dan-mazilu_15Redactorul nostru Dan Mazilu a ales să susţină de-a lungul celor 660 km cauza educaţională „De-a Arhitectura” care propune formarea cetăţenilor de mâine, pentru oraşe mai bune. Proiectul sprijină formarea de oameni responsabili, implicaţi în dezvoltarea oraşelor în care trăiesc, transformându-le în comunităţi din care îşi doresc să facă parte.

Pentru a susţine prin donaţii proiectul „De-a Arhitectura” aleas de Dan accesează acest link.

Daca simţi însă că rezonezi mai mult cu altă cauză educaţională din cele 5 pe care le propune Ciclaton atunci poţi face donaţii pentru oricare dintre ele aici.

Cicliştii care vor strânge cele mai multe fonduri pentru cauzele pe care şi le-au ales vor fi premiaţi cu câte un telefon din partea HTC, sponsor strategic. Cel mai bun fundraiser va primi un HTC One M9, iar al doilea cel mai bun fundraiser – un HTC Desire 820.

Sponsori și susținători Ciclaton 2015: Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5, Himalaya, foto4ever.ro, Ambulanta de Biciclete, FabLab.

Parteneri media: Freerider.ro, Radio Romania Targu Mures, BikeFM, Biciclistul.ro, Zmeu Bucuresti, RADOR.

Despre Ciclaton

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine inițiative de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în această direcție. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţa şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viata sănătos, prin sport, şi ideea ca fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Despre Fundația ADEPT

Fundaţia ADEPT Transilvania derulează proiecte de conservare a biodiversităţii şi dezvoltare rurală în Transilvania, prin informarea localnicilor şi identificarea modalităţilor de obţinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunităţi care gospodăresc peisajele din zona Târnava Mare, acţiuni menite să le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, păstrînd practicile agricole tradiţionale care au creat aceste peisaje.

Fie că este vorba de activităţi educative despre natură, de încurajarea spiritului antreprenorial sau de întărirea capacităţii organizaţionale, la informarea ori facilitarea accesării de fonduri prin PAC, dar chiar şi implicarea în activităţi concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional şi naţional, Fundaţia ADEPT Transilvania reprezintă pentru comunitatea locală şi nu numai, un partener de nădejde.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × three =