Acum citesti
Start la înscrieri pentru Călătorie între Cer și Pământ 2016

Sezonul competițional de ciclism este încă în toi, iar acum a venit rândul celor de la Târgu Ocna să pornească la drum! Așadar start la înscrieri la Călătorie între Cer și Pământ 2016, cel mai deosebit concurs de ciclism cross country din România și poate din lume.

Calatorie intre Cer si Pamant foto Cristian Vasile 01
Calatorie intre Cer si Pamant – foto Cristian Vasile

Călătorie între Cer și Pământ nu este cel mai fabulos concurs de mtb, nu îți oferă peisajele mândre ale crestelor munților și nici poezia plajelor din Malibu, însă îți oferă ceva ce niciun alt concurs de ciclism nu are – o varietate totală de situații și ipostaze în care vei pedala în regim de concurs.

Acest concurs tip XCO de ciclism offroad este cel mai cunoscut pentru faptul că participanții concurează și prin subteran, prin tunelurile industriale întunecate, cu aspect aspru și accidentat, dar și prin mina turistică feeric luminată, curată ca lacrima, dar și cu o suprafață de rulare alunecoasă. Această secțiune „indoor” a traseului de concurs conține 3 km coborâre spre adâncuri, 600 m traversarea zonei turistice subterane și încă 3 km urcare pe tunel înapoi spre lumină.

foto andrei ciobica ccp15 020
Calatorie intre Cer si Pamant – foto Andrei Ciobica

Urmează apoi partea “clasică”, dar variată de outdoor. Concurenții continuă urcarea pe drumuri forestiere care încet-încet, se transformă în drum de iarbă și poteci mioritice. Acestea traversează dealurile și pădurile amplasate fix peste tunelurile prin care tocmai au trecut.

foto george david ccp15 012
Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Din punctul cel mai înalt al traseului vei putea admira peisajul care se deschide în vale. Și chiar vei putea admira peisajul pentru că cei mai mulți dintre noi vom fi cam storși de vlagă în vârf de deal și vom lua o scurtă pauză de hidratare, timp în care priveliștea orașului de la picioarele noastre ne va mai îndulci puțin suferința.

foto mihai denes ccp15 036
Calatorie intre Cer si Pamant – foto Mihai Denes

Coborârea înapoi în oraș este scurtă și rapidă, la fel ca un espresso de calitate. Începe domol pe poteci, pe coama dealului după care se intră în pădure, iar viteza crește.

foto_petrut_floroiu_05_resize
Calatorie intre Cer si Pamant – foto Petrut Floroiu

Apoi traseul devine puțin tehnic și mai rapid. Nu este exclus ca o parte din concurenți să prefere să coboare puțin pe lângă bicicletă. Dar nu vei găsi aici bolovani și rădăcini ci doar înclinație mai mare. La final reintri pe asfalt și ajungi în oraș. Vei fi parcurs astfel încă aproximativ 7 km din bucla traseului de 15 km.

foto george david ccp15 001
Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Întrucât concursul durează fix 120 minute, reajuns la linia de start vei putea pleca într-o nouă Călătorie, pentru a experimenta din nou răcoarea adâncurilor și apoi mirosul ierbii. Tema cursei este „cine face mai multe ture, câștigă”.

Concurenții primesc cireașa de pe tort în momentul în care reajung în piața centrală din Târgu Ocna unde vor traversa prin clădirea Primăriei. Deși nu mai este o noutate, este totuși un aspect cât se poate de special. Se intră pe o parte, se fac câteva viraje strânse pe culoare, chiar tehnice, și se iese apoi pe partea cealaltă a clădirii, pe ușa principală pe unde intră și primarul, coborând câteva trepte.

foto george david_09
Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Concursul este unul „de fugă”, cum se apune. Deși nu este ușor, se poate pedala în mare viteză dacă ai o condiție fizică bună. Dacă nu ai o condiție fizică bună te bucuri măcar că participi la un concurs atât de variat. Și mai ales profiți de ocazia de a te băga, cu bicicletă cu tot, prin tunelurile subterane din mină. Ai ocazia asta doar o dată pe an!

foto_george_david_09_resize
Calatorie intre Cer si Pamant – foto George David

Călătorie între Cer și Pământ nu oferă concurenților altitudinea epică și dificultățile tehnice pe care le găsești la alte concursuri „cu greutate” din România, însă oferă multe alte lucruri în plus. Oferă o varietate completă de situații prin care trebuie să pedalezi în cea mai mare viteza de care ești capabil/ă.

Înscrierile la concurs se fac aici

Taxa de înscriere este de 50 lei până la data de 11 septembrie după care prețul crește. Așa că grăbește-te!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 4 =