Acum citesti
Fabike, următoarea senzație în materie de biciclete?

Italianului Fabio Putzolu îi curge prin vene un sânge îmbibat cu biciclete. El provine dintr-o famile cu o lungă tradiție în sportul cu pedale, probabil aceasta fiind și motivul pasiunii sale aprinse pentru acest vehicul. Știind versatilitatea de care o bicicletă dispune, el s-a gândit să ducă lucrurile la un alt nivel cu Fabike, o bicicletă ce este cursieră, singlespeed și city bike într-una singură.

În principal, Fabike se dorește a fi o bicicletă pentru oraș, dar care să se poată adapta diferitelor stiluri de pedalat. Astfel, aceasta beneficiază de un butuc flip-flop, dar poate fi dotată și cu o roată de cursieră cu 10 pinioane. Deci, bicicleta poate fi singlespeed, cu pinion fix sau cu mai multe trepte de viteză. De asemenea, poate fi dotată cu anvelope late de 35mm, în caz că te cuprinde dorul de teren accidentat. Și în ceea ce privește frânele, opțiunile variază de la fără frâne până la clasicele două frâne, de față și de spate.

Totodată, Fabike este foarte ușoară, cântărind 6,4 kilograme în cea mai grea versiune și 5,4 în cea mai ușoară. Carbonul din care sunt fabricate cadrul și furca sunt furnizate de japonezii de la Toray, aceeași firmă cu care colaborează Pinarello. Geometria acestor componente îmbină mai multe trăsături, precum agilitate la schimbarea direcției, confort, dar și pedale amplasate mai sus pentru evitarea obstacolelor.

Totuși, proiectul lui Fabio încă nu va ajunge în producția de masă. El mai trebuie să strângă circa 90.000$ pentru a construi matrițele pentru piesele de carbon ale bicicletei, motiv pentru care îi poți găsi povestea pe site-ul Kickstarter.  

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × two =